Hírzóna

A vonatot nem kerülte el, a bíróságot sem fogja

A vonatot nem kerülte el, a bíróságot sem fogja

2017. november 14., kedd
A vonatot nem kerülte el, a bíróságot sem fogja

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a teherautó sofőrrel, szemben, aki júniusban Csengelénél vonat elé hajtott.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a teherautó sofőrrel, szemben, aki júniusban Csengelénél vonat elé hajtott. A férfi június 14-én kora este pótkocsis teherautójával Kistelek felől haladt Csengelére, de nem vette észre a pirosat mutató vasúti jelzőlámpát. A kanyar után szemébe sütött a nap, így továbbra sem látta a piros jelzést, az balról, 100 km/órával érkező IC vonatot azonban csak akkor vette észre, mikor már a sínekre hajtott. Az ütközés elkerülhetetlen volt, a személykocsikban mintegy 22 millió forint kár keletkezett, szerencsére személyi sérülés nem történt. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a sofőrrel szemben vasúti közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.