Bulvár

A karácsonyi vásárban sem árt résen lenni

A karácsonyi vásárban sem árt résen lenni

2017. november 12., vasárnap
A karácsonyi vásárban sem árt résen lenni

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire – írta a police.hu

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a

zseblopásokat

jellemzően zsúfolt helyeken: az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban követik el. Éppen ezért pénzüket, bankkártyájukat, más értékeiket már akkor tegyék biztonságos helyre, amikor otthonról elindulnak. Fontos, hogy az értékeikre mindig ügyeljenek! A pénz- és irattárcákat ne a táskák, kosarak tetején tartsák és tárolásra a nadrág hátsó zsebei sem nyújtanak kellő biztonságot. Megfelelő védelmet csak a kabát belső, lehetőleg zárható zsebei nyújtanak. Táskájukat tartsák zárva, lehetőség szerint használjanak a cipzáron kívül csattal is zárható táskát, amely nehezíti a hozzáférést. A kezükkel, karjukkal öleljék át táskájukat!

Tömegben

lehetőség szerint ne tegyék könnyelműen a hátukra, oldalukra! Értékeikre ne hívják fel a figyelmet azzal, hogy tömegközlekedési eszközön például a tárcájukból pénzt vesznek ki, vagy a nagy értékű mobiltelefonjukat, tabletjüket látványosan használják.

Vásárlás közben

a pénztárcájukat és a kézitáskájukat ne tegyék a bevásárlókosarakba! Az ékszerekre, az általunk használt telefonra szintén felfigyelnek a tolvajok, ezért célszerű ezeket diszkréten, a ruha alatt viselni. Az ajándék kiválasztásakor, a ruhaneműk felpróbálásakor is ügyeljenek értékeikre, a már megvásárolt ajándékokat ne hagyják felügyelet nélkül.

Fotó forrása: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.