Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

ARC

A birkapörkölt nem, de a szegedi halászlé kifog a miniszteren

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

De mindez hiába, ha van egy jó feleség, aki mindent megold. Fazekas Sándorral készített lapunk interjút, ami azoknak is érdekes lehet, akik messziről száműzik az életükből a politikát.

Mórahalmon tartott nemzeti konzultációs fórumot Fazekas Sándor. A földművelésügyi miniszterrel ennek kapcsán készítettünk – az átlagtól kicsit eltérő – interjút.

– Magyarország bővelkedik a mezőgazdasági javakban, gazdagnak számítunk zöldség és gyümölcsféleségekben. Melyikből csemegézik legszívesebben?

– Nagyon szeretem az őszibarackot és szőlőt. Zöldségek közül pedig a levesben főtt petrezselyem és zeller ízéért rajongok a leginkább. Kedvencem még a spárga is.

– Melyik az az étel, amit bármikor szívesen fogyaszt?

– A hungarikumnak számító karcagi birkapörköltet. Hagyományos magyar paprikával és makói vöröshagymával megvadítva egyszerűen isteni. Az elkészítési módja is egyedülálló, ami a régi világba kalauzol el bennünket.

– Meg is tudja főzni?

– Igen. A szegedi halászlét viszont hiába imádom, kifog rajtam, nem boldogulok vele. Szerencsére a feleségem leveszi a terhet a vállamról, így ez nem okoz jelentősebb problémát.

– Az ételek mellett vagy után melyik italok csúsznak a legjobban?

– Szeretem a jó minőségű italokat, a száraz borokat különösen. A 22 magyar borvidék szerintem tökéletes arra, hogy minden ember igényét kielégítse. Ha már Csongrád megyében vagyunk, akkor a csongrádi kékfrankosat említem meg, ami az egyik legjobb alföldi vörösbor.

– Sajnos muszáj érintenünk néhány aktuálpolitikai kérdést is. Az ellenzék – az MSZP-vel az élén – folyamatosan azzal vádolja a Fideszt, hogy a földterületekkel „mutyizik”, azaz maffiahálózatként osztja szét azokat a kormánypárti gazdák között.

– Az ellenzék valótlant állít, mivel az árveréseken bárki jelentkezhetett földért, ha megfelelt a feltételeknek. Az értékesítések licit alapján történtek, az nyert, aki a legtöbbet fizetett, így nem volt jelentősége annak, hogy ki kinek az ismerőse, rokona, haverja. A hónap elején pedig megtartották az agrárkamarai választásokat, amelyen a Fidesz szövetségese, a MAGOSZ 90 százalékos támogatottságra tett szert, szemben az MSZP-hez közeli MOSZ 10 százalékával. A számok önmagukért beszélnek.

Az Európai Unió elfogadta a kötelező betelepítési kvótát. Ha migránsok kerülnének hazánkba, el tudná képzelni, hogy a mezőgazdaságban foglalkoztassák őket?

– Kiállunk amellett, hogy ide egy migráns se kerüljön, és azt is látnunk kell, hogy nem dolgozni akarnak, hanem a szociális segélyeket igénybe venni. Ezt már Németországban megtapasztalták, ahol a több százezer bevándorlóból mindössze negyvenen helyezkedtek el a munka világában. Mi úgy látjuk, nem kell külső segítség, magunknak kell megoldani az egyre inkább felmerülő munkaerő-hiányt.

Tovább olvasom

ARC

31 év után végleg lehúzza a rolót a Mars téri könyvesbódé

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az utcai könyvárusok felett eljárt az idő – mondta lapunknak Holczer János, a Mars tér ikonikus könyvesbódéjának vezetője, aki vásárlók hiányában kénytelen végleg bezárni a boltot.

Tovább olvasom

ARC

Lélegzetelállító felvételeken tárulnak elénk Szeged éjszakai fényei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kaszás Imre amatőr fotós kiváló felvételeinek köszönhetően most elénk tárul a kivilágított Szeged.

Tovább olvasom

ARC

Bátyi Zoltán: Az élet sokkal izgalmasabb történeteket tud írni, mint én

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Jogász és újságíró végzettsége is van, több mint 7000 cikk, tizenöt saját könyv köthető a nevéhez

Tovább olvasom

Aktuál