2018 tétje: maradunk-e provincia?

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

– ezt mondta a SZEGEDma Klub vendégeként G. Fodor Gábor. A Századvég munkatársai szerint sem politikailag, sem gazdaságilag nincs jobb alternatívája a jelenlegi politikai iránynak.

Folytatódott a SZEGEDma Klub, Márton Péter közgazdászt, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatóját, valamint G. Fodor Gábor politológust, a 888.hu főszerkesztőjét, a Századvég Alapítvány stratégiai igazgatóját láttuk vendégül november 8-án este.

„Az igazság nem eszme, hanem esemény, ami betör az életünkbe. Az esemény átalakítja a valóság struktúráját” – vallja a politológus. Kifejtette, nem a kormány keresi a „felesleges” konfliktusokat, hanem inkább felvállalja ezek megvívását a multinacionális cégektől kezdve Brüsszel hatáskörén át Soros Györgyig. Példaként az illegális migráció ügyét emlegette, először lehurrogták Orbán Viktort, majd már titokban elismerték, de nyíltan tagadták a bajt, s végül bevallották, ez igen is veszélyt jelent, van összefüggés a nemzetközi terrorizmussal. Azt várja, ugyanez lesz a forgatókönyv Soros ügyében is.

Két szóban foglalta össze a miniszterelnök politikáját: igazság és többség, amelyek egymástól elválaszthatatlanok. A jövő évi országgyűlési választások tétjéről szintén röviden alkotott véleményt: maradunk-e provincia? Azaz Brüsszellel szemben kivívjuk-e az egyenjogúságot.

„2010 előtt saját cégemnek is borzasztó nehéz volt versenyezni már Közép-Európában is”- fogalmazott Márton Péter. Úgy látja, a szocialista kormányok időszakában nem történt más, minthogy minden adót négy százalékkal megemelték. Ennek következtében nem lehetett a fogyasztást növelni, elvették a fejlesztéshez szükséges légteret is. 2010-ben régen látott válsághelyzetbe került az ország. Válaszul kamatot csökkentett az Orbán-kormány, amely nem járt inflációnövekedéssel. Meglátása szerint az Orbán-kormány erénye, hogy a nettó bérek felé csoportosít át, s ezt a munkát folytatni fogják, ha erre a választók felhatalmazást adnak.

Érdemes az élő közvetítés után is a SZEGEDma hírportálon maradni, mert hamarosan exkluzív interjúval jelentkezünk az egyik vendéggel!

no images were found

Előző sztori

Informatikai őskövületek Szegeden

Következő sztori

Vízilabda: nem kegyelmezett a címvédő a szegedi lányoknak