Kultúra

Zenéről, alvásról, filmről és alkonyról a Somogyiban

Zenéről, alvásról, filmről és alkonyról a Somogyiban

2017. október 9., hétfő
Zenéről, alvásról, filmről és alkonyról a Somogyiban

Tehetségpont-hangversenynek ad otthont a Somogyi-könyvtár, a csecsemő alvásáról lesz szó a BabaKuckóban, valamint Bene Zoltán és Domonkos László vendégeskedik majd a könyvtárban.

Tehetségpont-hangverseny: gitár, ének, zongora, marimba

Október 12. (csütörtök) 17 óra – 1. emelet, folyóiratolvasó-terem

A Művészetek Palotája után a Somogyi-könyvtárban is bemutatkoznak a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb zeneművész hallgatói. Ötvös Csilla (gitár), Haramza Klára (ének), Csőke Andrea (zongora) és Szives Márton (marimba) kamarakoncertje október 12-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében. Az SZTE Sófi Alapítvány több mint ötven koncertet szervezett a budapesti Művészetek Palotájában a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb zeneművész hallgatói számára az elmúlt kilenc évben. Részletes program a Somogyi-könyvtár

honlapján

A szegedi rendezvény a Somogyi-könyvtár, az SZTE Tehetségpont és az SZTE Sófi Alapítvány szervezésében valósul meg.

A csecsemő alvásáról a BabaKuckóban

Október 13. (péntek), 10 óra – Agóra Gyermekkuckó (Szent-Györgyi Albert Agóra, Szeged, Kálvária sgt. 23.)

Tóthné Gulyás Gabriella dúla, védőnő, AquaNatal oktató tart előadást a csecsemők alvásáról a Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckójában (Szeged, Kálvária sgt. 23., Szent-Györgyi Albert Agóra). A könyvtár BabaKuckójának programja október 13-án, pénteken 10 órakor kezdődik.

Saját film a fejben – Vendég: Bene Zoltán író

Október 16. (hétfő), 16 óra – Francia utcai fiókkönyvtár (Szeged, Kossuth Lajos sgt. 69-71.)

“Hogyan forgathatjuk le saját filmjeinket nap mint nap – a fejünkben? Összefügg-e a mese- vagy történethallgatás, a történetek olvasása a képzelet működésével? Van-e különbség olvasás és olvasás, sztori és sztori között? Hogyan kapcsolódik a fülünk a szemünkhöz?” – olvasható a Saját film a fejben című program ajánlójában. A kérdésekre a Somogyi-könyvtár Francia utcai fiókkönyvtárában (Szeged, Kossuth Lajos sgt. 69-71.) működő Könyvbarátok Klubja rendezvényén kaphatnak választ az érdeklődők. A klub vendégeként Bene Zoltán író osztja meg gondolatait a irodalomkedvelőkkel. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló program október 16-án, hétfőn 16 órakor kezdődik.

Rókusi alkony – Domonkos László könyvbemutatója

Október 16. (hétfő), 16.30 óra – Hangoskönyvtár (Szeged, Stefánia 2.)

„Szeged Rókus városrészéről írt könyvet Domonkos László író, újságíró. Habár évtizedek óta Budapesten él, mégis úgy érzi, „Szeged Angyalföldje” örökre rányomta bélyegét a lelkére, megmaradt a szívében” – így kezdődik Domonkos László Rókusi alkony című kötetének ismertetője a Szegedma.hu internetes oldalon. A Féltett kishazák című sorozatban megjelent könyvről az ugyancsak rókusi Bátyi Zoltán újságíró beszélget a szerzővel a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárában (Szeged, Stefánia 2.). A program október 16-án, hétfőn 16.30 órakor kezdődik. „Féltett kishazák címmel olyan sorozatot indítunk, amely a lírai közelítésmód és a szociografikus-riportszerű ábrázolás sajátságos elegyével mutatja fel írástudók különböző, gondosan számon tartott, bensőjükben féltett kishazáit, magyar városrészeket, kistelepüléseket, tájakat. Ezek azok a kisvilágok, bensőnk zugaiba rejtett-óvott vidékek, amelyek különösen fontosak számunkra, amelyekhez az ember gyermek- és ifjúkora vagy életének hosszabb szakasza fűződik. Az 1. kötet Szeged munkáskerületébe, Rókusba hívja meg az olvasót” – írja az újonnan induló sorozatról a Kairosz Kiadó (bookline.hu).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.