Vízilabda: súlyos szegedi vereség a Honvéd ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár az első negyedben még tartotta a lépést a Honvéddal, végül nagy zakóba szaladt bele a ContiTech Szeged.

Nem indult rosszul a Szeged számára a fővárosi találkozó, hiszen mintegy öt percet kellett várni az első gólra, amelyet Irmes Márton szerzett emberelőnyből: a következő támadásból azonban az előző szezonban még szegedi színekben játszó Manhercz Ádám szintén fórból egalizált. A második játékrészben azonban alig egy perc alatt háromszor is betalált a Honvéd, így Mickic emberelőnyből szerzett találta már csak szépségtapasz volt 5-2-nél. Nyolc hazai gól következett, a Szeged csak az utolsó negyed felénél, ismét emberelőnyből tudott eredményes lenni, ám ekkorra már eldőlt a találkozó – végül tízgólos, 15-5-s vereséget szenvedett a Tisza-parti együttes a Honvéd vendégeként.

A szegediek legközelebb tíz nap múlva a megyei derbit játszanak, október 21-én a Szentes vendégei lesznek Varga Péter tanítványai.

Férfi vízilabda OB I, alapszakasz, B csoport, 3. forduló

Racionet Honvéd – ContiTech Szeged 15-5 (1-1, 5-1, 4-0, 5-3)
Budapest, Kőér utca. Vezette: Marjay Zsolt, Bene Péter.
Honvéd: Decker A. – Gyárfás 2, Balakirev 1, Szivós 2, Simon R. 2, Illés, Manhercz Á. 3. Csere: Duvnjak (kapus), Kiss B., Vad L. 1, Tóth P. 3, Irmes P. 1, Borsós. Vezetőedző: Vad Lajos.
Szeged: Leposa – Baróthy, Berki, Szilvasán B. 1, Irmes M. 2, Korbán, Fodor. Csere: Zsigri, Sikter, Mickic 1, Szilvasán P. 1, Mekkel, Farkas K. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny: 7/5 ill. 8/4.
Ötméteres: 1/0 ill. 2/1.

Előző sztori

A hiányszakmák szépségeibe kalauzolnak

Következő sztori

Hatszáz milliárddal többet költ a kormány egészségügyre, mint 2010-ben