Írjon nekünk

Sport

Vásárhelyi diákok nyerték a megyei haditornát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Megyei honvédelmi versenyt rendeztek a SZVSE-pályán szerda délelőtt: a legügyesebbnek a vásárhelyi Németh László Gimnázium csapata bizonyult.

A középiskolásoknak, a honvédség által meghirdetett versenysorozat megyei döntőjét bonyolították le szerdán a Vasutas-stadionban. Nem csupán erőre, vagy állóképességre, hanem logikára is szüksége volt a részt vevő diákoknak, hiszen mint azt Pontyik Pál százados, a Magyar Honvédség Szegedi Toborzó irodájának tisztje elmondta, nyolc versenyszámban bizonyíthatott a 14 résztvevő iskola csapata, ezek között voltak honvédelmi fotófelismerések, vagy a két világháborúval kapcsolatos kérdések, e mellett pedig fegyveres váltófutásban, akadálypálya teljesítése, vagy kézigránát dobás szerepelt a programban. “A honvédelmi nevelés mellett a sportos életmód népszerűsítése a célunk. Pályaválasztás előtt álló fiatalok vettek ma részt a versenyen, reméljük, kedvet kapnak a honvédelmi pályához” – összegzett Pontyik Pál.

Senki sem távozott üres kézzel a fárasztó nap után, hiszen a dobogósok mellett különdíjakkal minden résztvevő teljesítményét elismerték. A díjakat többek között Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott adta át, aki kiemelte: a honvédelmi minisztérium által minden évben megszervezett tornának régen megvolt a maga hagyománya, viszont az elmúlt esztendők eseményei arra irányítják a figyelmünket, a honvédelem és a hazafiasság ügye is napirenden kell, hogy legyen a fiatalok számára. “Láthatóan évről-évre egyre több középiskola nevez, nagyon jó hangulatú és értékes versenyzés zajlott ma. Ha többet nem értünk el, minthogy ezeknél a fiataloknál a hazafiasságra, a bajtársiasságra, a honvédelem szempontjából fontos értékekre felhívtuk a figyelmet, akkor már megérte ez a nap” – fogalmazott a megyei védelmi bizottság elnöke.

A jövő áprilisi, budapesti esedékes országos döntőbe a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium csapata jutott el. Mint azt a győztes csapat képviselője kifejtette, tavaly is részt vettek ezen a versenyen, idén igyekeztek készülni is rá, így légpuska lövészetet gyakoroltak is a szerdai verseny előtt. “Az iskolában a gránátdobást gyakoroltuk, illetve az elméleti részre is készültünk. A fiúk sportosztályosak, egy tájfutó, egy labdarúgó és két úszó alkotta a csapatunkat, így az állóképességgel nem volt baj, a gyakorlati feladatok különösen jól sikerültek. Változatosak és érdekesek a feladatok, ezért is jöttünk el idén újra” – nyilatkozta Nagy Enikő, az iskola testnevelés-történelem szakos tanára.

A Csongrád megyei Haditorna dobogósai

I. Németh László Gimnázium és Általános Iskola, Hódmezővásárhely
II. Makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium
III. Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnázim és Szakközépiskola

Közélet

Minimális különbséggel nyert a Veszprém a csúcsrangadón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged csak a vereségért lehet szomorú az utóbbi évek legjobb veszprémi rangadóján.

Tovább olvasom

Sport

Katonai pályára lépett a világbajnok szegedi kajakos

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Birkás Balázs a Magyar Honvédség önkéntes területi tartalékosának jelentkezett.

Tovább olvasom

Sport

Jégkalandra várják a szegedieket a műjégpályán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

December 15-én, vasárnap.

Tovább olvasom

Aktuál