Közélet

Varga Mihály: fejlesztési adókedvezmény innovatív vállalkozásoknak

Varga Mihály: fejlesztési adókedvezmény innovatív vállalkozásoknak

2017. október 25., szerda
Varga Mihály: fejlesztési adókedvezmény innovatív vállalkozásoknak

Adókedvezményt is igényelhetnek a jövőben a vállalkozások a közép-magyarországi régióban megvalósított fejlesztéseik során, amennyiben a parlament megszavazza Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek Tuzson Bencével, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárával közösen benyújtott törvényjavaslatát.

A nemzetgazdasági miniszter az MTI-vel közölte: a lehetőséggel - a készpénztámogatásoknál alkalmazandó szabályokkal összhangban - azok a nagyvállalkozások élhetnek, amelyek új termékeket, illetve eljárásokat fejlesztenek. A fejlesztési adókedvezményt az Európai Bizottság előzetes engedélye alapján, az abban foglaltaknak megfelelő összegben lehet majd igénybe venni - jelezte a szakminiszter. A könnyítés igénybevételének kiemelt feltétele, hogy az érintett adózók a foglalkoztatottak számát vagy a bérköltségek összegét meghatározott mértékben növeljék. A rendelkezés a Nemzetgazdasági Minisztérium várakozásai alapján hozzájárulhat a régió további fejlődéséhez, az innovációs újdonságok magyarországi fejlesztéséhez és a foglalkoztatottság, valamint a bérek növeléséhez - mutatott rá Varga Mihály.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.