Közélet

Vádemelés az életveszélyes sérülést okozó biztonsági őrrel szemben

Vádemelés az életveszélyes sérülést okozó biztonsági őrrel szemben

2017. október 25., szerda
Vádemelés az életveszélyes sérülést okozó biztonsági őrrel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki egy mórahalmi szórakozóhely biztonsági őreként okozott életveszélyes sérüléseket.

A vádirat szerint a sértett január 20-án az esti órákban, italozást követően baráti társaságával éjfélt röviddel megelőzően jelent meg az egyik mórahalmi szórakozóhelyen. A férfi magával vitt egy felbontott üveg italt, melyet a megérkezéskor a szórakozóhely teraszán, annak bejáratánál helyezett el. A hideg időjárásra is figyelemmel a terasz egy része jéggel volt borított, ugyanakkor a bejárat előtti szakasz le volt takarítva. Röviddel a megérkezést követően a szórakozóhelyen a rend fenntartásával megbízott vádlott szóváltásba keveredett a sértettel a korábban a teraszon hagyott ital miatt, mivel azt a sértett bevitte az épületbe. A vita időpontjában a sértett súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt, ami egyébként a mozgásán, a beszédén is szemmel látható volt. A vádlott a szóváltás alatt két alkalommal fejen ütötte a sértettet, aki ennek hatására elveszítette az egyensúlyát, hátraesett és mindenféle tompító mozdulat nélkül a fejét a térkő jéggel borított részébe ütötte. Az ütődés következtében agyállományi elmozdulás, koponyaűri vérzés, lágy agyhártya alatti vérzés alakult ki, amely epilepsziás rohamot is kiváltott a sértettnél. A sérülések gyógytartama 8 napon túli, 6 hét azzal, hogy közvetlen életveszélyes állapotba került a sértett, és amennyiben ismerősei azonnal nem hívnak mentőt a részére, úgy a halála is bekövetkezhetett volna. A sértettet az esetet követően mintegy 6 napig kezelték az intenzív terápiás osztályon, az esetleges súlyosabb egészségromlás, vagy maradandó fogyatékosság kialakulása kérdésében később adható válasz. A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.