Vádemelés az életveszélyes sérülést okozó biztonsági őrrel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki egy mórahalmi szórakozóhely biztonsági őreként okozott életveszélyes sérüléseket.

A vádirat szerint a sértett január 20-án az esti órákban, italozást követően baráti társaságával éjfélt röviddel megelőzően jelent meg az egyik mórahalmi szórakozóhelyen. A férfi magával vitt egy felbontott üveg italt, melyet a megérkezéskor a szórakozóhely teraszán, annak bejáratánál helyezett el. A hideg időjárásra is figyelemmel a terasz egy része jéggel volt borított, ugyanakkor a bejárat előtti szakasz le volt takarítva. Röviddel a megérkezést követően a szórakozóhelyen a rend fenntartásával megbízott vádlott szóváltásba keveredett a sértettel a korábban a teraszon hagyott ital miatt, mivel azt a sértett bevitte az épületbe.

A vita időpontjában a sértett súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt, ami egyébként a mozgásán, a beszédén is szemmel látható volt. A vádlott a szóváltás alatt két alkalommal fejen ütötte a sértettet, aki ennek hatására elveszítette az egyensúlyát, hátraesett és mindenféle tompító mozdulat nélkül a fejét a térkő jéggel borított részébe ütötte. Az ütődés következtében agyállományi elmozdulás, koponyaűri vérzés, lágy agyhártya alatti vérzés alakult ki, amely epilepsziás rohamot is kiváltott a sértettnél.

A sérülések gyógytartama 8 napon túli, 6 hét azzal, hogy közvetlen életveszélyes állapotba került a sértett, és amennyiben ismerősei azonnal nem hívnak mentőt a részére, úgy a halála is bekövetkezhetett volna. A sértettet az esetet követően mintegy 6 napig kezelték az intenzív terápiás osztályon, az esetleges súlyosabb egészségromlás, vagy maradandó fogyatékosság kialakulása kérdésében később adható válasz.

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Törzsi hangulat és a modern hangzás az Agórában

Következő sztori

Szeged első szabad rádiójára emlékeznek