A Robin Hood főgonosza a szegedi színház deszkáin

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A János királlyal indul a Szegedi Nemzeti Színház novemberi műsora, de az opera szerelmeseit sem hagyják unatkozni, hiszen a napfényvárosába érkezik Rossini A sevillai borbélya is. Majd jótékonysági koncertek sorozatával koronázzák a hónapot.

„Szegeden nagyon büszkék vagyunk arra, hogy gazdag operaéletet teremtünk saját erőből, nem importból. Az egyetlen város, ahol évadonként több operabemutató kerülhet színre, mégis belementünk egy együttműködésbe, amelynek „gyümölcsét” nem egyedül hoztuk létre” – mondta el Gyüdi Sándor főigazgató a Szegedi Nemzeti Színház novemberi műsoráról tartott keddi sajtótájékoztatón. Kiemelte, Rossini A sevillai borbély című operát öt előadó-művészeti szervezet közös produkciójaként mutatják be. A nagysikerű szabadtéri premiert júliusban tartottak Szentendrén, míg a kőszínházi változatot először Kerényi Miklós Gábor rendezésében a Tisza-parti város közönsége előtt játsszák. Pál Tamás karmester megjegyezte, az örökbecsű remekmű mióta „megszületett” állandó darabja az operaházaknak és az is marad. Sőt, Szegeden is komoly hagyományai vannak Rossini operájának, amely elválaszthatatlan Gregor József személyétől. A vígoperát november 17-én láthatja a nagyérdemű a Nagyszínházban.

Keszég László főrendező november elején tartandó János király bemutatója kapcsán elmondta, Dürenmatt drámájának különlegessége, hogy a magyarországi ősbemutató is a Szegedi Nemzeti Színházban volt. A darab címszereplője valós történelmi személy, akit a közönség már jól ismerhet a Robin Hood filmek főgonoszaként. A fordulatos szatíra újszerű vizuális megoldásokkal, a tervek szerint élő zenével kísérve, kiváló szereposztással kerül a színpadra. A hataloméhes főszereplő bőrébe Gyöngyösi Zoltán színész bújik, akit a szakma legígéretesebb pályakezdőnek választott az előző évadban.

A szegedi teátrum több jótékonysági eseménynek is helyt ad: november 2-án Jótékonysági Gálaestet tartanak a Pszichiátriáért Alapítvány szervezésében, a Pszichiátriai Klinika tervezett sportpályájának megépítéséért. A Szegedi Szimfonikus Zenekar Malek Andrea és édesapja, Malek Miklós közreműködésével egy korántsem szokványos előadással készül. Majd ugyancsak a Szegeden indul a Honeybeast zenekar turnéja. November 4-én a jól ismert dalokat szimfonikus megszólaltatásban hallhatja a közönség. Természetesen a hang- és vizuális technikára is kiemelt hangsúlyt fektetnek sok-sok meglepetéssel. A Szeged Első Lions Klub november 20-án tartja hagyományos jótékonysági rendezvényét. A népzenétől a rock and roll forradalmáig című esten megszólalnak a magyar népzenei élet közismert szereplői. Pál István “Szalonna” és Bandája, valamint Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák lépnek fel.

no images were found

Előző sztori

Ingyenes kosárlabda játékvezetői tanfolyam indul a megyében

Következő sztori

Fidesz: miért pénzelte Gyurcsány többször is Czeglédyt?