Sport

Tollaslabda: ázsiai klasszisok ellen játszott a bordányi játékos

Tollaslabda: ázsiai klasszisok ellen játszott a bordányi játékos

2017. október 27., péntek
Tollaslabda: ázsiai klasszisok ellen játszott a bordányi játékos

Indonéziában rendezték meg a tollaslabda junior-világbajnokságot: a tornára kiutazó magyar csapat tagja volt a bordányi Bálint Máté is, aki értékes tapasztalatokat gyűjtött.

Jakartában találkoztak a világ legjobb junior korú tollaslabdázói: a magyar csapat tagjaként a bordányi Bálint Máté is volt az eseményen. Mint azt portálunknak elmondta, a szálloda elhagyásától számítva összesen 28 órát utazott, mire hazatért Bordányba. "Nehéz volt repülőn aludni, mert nem szeretem a repülést. Vasárnap egész nap aludtam, nagyon hossú volt az út" - mondta Bálint Máté. A két héten át tartó világbajnokság első hetében csapatban zajlottak a küzdelmek, itt csak nagyon kevésen, mindössze egy győzelmen múlt, hogy a 10. helyért játszhatott volna a magyar küldöttség - így viszont következhettek a 27. helyért való mérkőzések, ezt a helyet végül meg is szerezték Mátéék. Rövid pihenőt követően egyéniben nem sok szerencséje volt a bordányi játékosnak, ugyanis az első fordulóban a második kiemelt indiai versenyzőt kapta, aki végül ötödikként zárta a vb-t, míg párosban ugyan egy kört sikerült túlélniük, viszont itt a későbbi második kínai duó jelentette a végállomást. "Nehéz sorsolásom volt, de legalább olyanokkal játszottam, akikkel nem minden nap találkozom európai versenyeken. Sokkal jobban kijön egy ilyen mérkőzésen, hogy mik a hibáim" - összegzett Bálint Máté, aki hozzátette: a rendezésre egy szavuk sem lehetett, minden meccsük időben, egy a kor igényeinek megfelelő teremben zajlott. Ugyanakkor nincs megállás számára: hétfőn már edzésre jelentkezett, péntektől pedig egy szlovéniai nemzetközi, junior világranglista versenyen indul, ahol a legjobb 16 közé szeretne eljutni. "Amikor kiestünk, akkor is naponta két edzésünk volt, muszáj bírni ezt a tempót. Vasárnap pihentünk, de ezt követően minden nap újra gyakorolok. Nehéz persze, de nem lehetetlen a feladat" - válaszolta. Máté a tollaslabda mellett a Foliaplast-Bordány SK ifjúsági csapatában is futballozik: idén ugyan csak egy mérkőzés erejéig tudott a gárdával tartani, mostanra már kevesebb ideje van futballozni a tollaslabda mellett - ráadásul készül a jövő tavasszal esedékes érettségi vizsgáira. A tanulmányait programozóként szeretné folytatni, és úgy tervezi, a szegedi egyetem hallgatója lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.