Tollaslabda: ázsiai klasszisok ellen játszott a bordányi játékos

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Indonéziában rendezték meg a tollaslabda junior-világbajnokságot: a tornára kiutazó magyar csapat tagja volt a bordányi Bálint Máté is, aki értékes tapasztalatokat gyűjtött.

Jakartában találkoztak a világ legjobb junior korú tollaslabdázói: a magyar csapat tagjaként a bordányi Bálint Máté is volt az eseményen. Mint azt portálunknak elmondta, a szálloda elhagyásától számítva összesen 28 órát utazott, mire hazatért Bordányba. “Nehéz volt repülőn aludni, mert nem szeretem a repülést. Vasárnap egész nap aludtam, nagyon hossú volt az út” – mondta Bálint Máté.

A két héten át tartó világbajnokság első hetében csapatban zajlottak a küzdelmek, itt csak nagyon kevésen, mindössze egy győzelmen múlt, hogy a 10. helyért játszhatott volna a magyar küldöttség – így viszont következhettek a 27. helyért való mérkőzések, ezt a helyet végül meg is szerezték Mátéék. Rövid pihenőt követően egyéniben nem sok szerencséje volt a bordányi játékosnak, ugyanis az első fordulóban a második kiemelt indiai versenyzőt kapta, aki végül ötödikként zárta a vb-t, míg párosban ugyan egy kört sikerült túlélniük, viszont itt a későbbi második kínai duó jelentette a végállomást. “Nehéz sorsolásom volt, de legalább olyanokkal játszottam, akikkel nem minden nap találkozom európai versenyeken. Sokkal jobban kijön egy ilyen mérkőzésen, hogy mik a hibáim” – összegzett Bálint Máté, aki hozzátette: a rendezésre egy szavuk sem lehetett, minden meccsük időben, egy a kor igényeinek megfelelő teremben zajlott.

Ugyanakkor nincs megállás számára: hétfőn már edzésre jelentkezett, péntektől pedig egy szlovéniai nemzetközi, junior világranglista versenyen indul, ahol a legjobb 16 közé szeretne eljutni. “Amikor kiestünk, akkor is naponta két edzésünk volt, muszáj bírni ezt a tempót. Vasárnap pihentünk, de ezt követően minden nap újra gyakorolok. Nehéz persze, de nem lehetetlen a feladat” – válaszolta. Máté a tollaslabda mellett a Foliaplast-Bordány SK ifjúsági csapatában is futballozik: idén ugyan csak egy mérkőzés erejéig tudott a gárdával tartani, mostanra már kevesebb ideje van futballozni a tollaslabda mellett – ráadásul készül a jövő tavasszal esedékes érettségi vizsgáira. A tanulmányait programozóként szeretné folytatni, és úgy tervezi, a szegedi egyetem hallgatója lesz.

Előző sztori

Labdarúgás: villanyfényes derbi vár a SZEOL-ra

Default thumbnail
Következő sztori

Gyurcsány: az LMP az akadálya, hogy legyőzzék a Fideszt

Legutóbbi hasonló cikkek