Közélet

Több mint két méter magas Szeged Halloween tökfeje+ FOTÓK

Több mint két méter magas Szeged Halloween tökfeje+ FOTÓK

2017. október 29., vasárnap
Több mint két méter magas Szeged Halloween tökfeje+ FOTÓK

Fantasztikus rekordkísérlet, arcfestés, kézműves foglalkozások, zene és sok más színes program várta a kicsiket és a nagyokat a Tökmag buli! elnevezésű jótékonysági gyermekprogramon a Napfény Parkban.

Plüssmacival és kirakós játékokkal gazdagította Szeged Óriás Játékgyűjtő dobozát az ötéves

Panna

, aki türelmesen végigvárta az arcfestésnél kígyózó sorokat, és végül egy gyönyörű „cirmos cicás” arcdísszel távozott. Vasárnap délelőtt több száz család töltötte meg a szegedi Napfény Parkot, akik segítő szándékkal érkeztek a szórakoztató rendezvényre. A délelőtt fő attrakciója Szeged legnagyobb Halloween tökfejének készítése volt. „A több mint két méter magas figura körülbelül 350 lufiból épült fel” – mondta el portálunknak

Csatai Gergő

lufiszobrász, aki immár három éve hódol a lufiszobrászat különös mesterségének. A Tökmag buli! az Együttműködéssel a Gyermekekért Alapítvány szervezésében valósult meg, ahol Szeged Óriás Játékgyűjtő Dobozába minden résztvevő beletehette az otthonról hozott gyermekjátékokat, mesekönyveket. A szervezet két éve működik, legutóbb a Dugonics téren I. Tisza parti HACACÁRÉ címmel tartottak szeptemberben jótékonysági programot. „Bölcsődékkel, óvodákkal és védőnői hálózattal működünk együtt és mindig kiválasztunk egy intézményt, ahová elvisszük az összegyűjtött játékokat. Október elején a Petresi utcai ovi több mint 600 játékot kapott” – tájékoztatott

Karacs Rita

, az alapítvány elnöke. Hozzátette: a Tökmag buli! keretében begyűjtött játékok nagy valószínűséggel két intézményt gazdagítanak majd. Az ingyenes programkínálat részeként a kicsik a kézműves kuckóban a Halloween jegyében kis szellemfigurákat, tököket kreálhattak az animátorok segítségével. A mozgékonyabbak a zsibongóban vehettek részt készségfejlesztő tornán, és megismerkedhettek a csendeskönyvvel is, hiszen a színes kézzel varrott ügyességi feladatokat tartalmazó „lapok” kiválóan segítik az apróságok fejlődését. „A csillámtetkó és az arcfestés a legnépszerűbb a gyerekek körében, de a póniciklis ügyességi játékokat is nagyon szeretik” – fogalmazott Karacs Rita. Majd kiemelte, az anyukákra is gondoltak, ezért nekik ingyenes smink és őszi arcápolási tanácsokkal készültek. A délután további részében az interaktív meséé és a táncos produkcióké volt a főszerep. Majd a programot a Csiga duó őszi műsora zárja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.