Száz macska ivartalanítása fejeződött be Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen száz macskát ivartalaníttatott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítványnak köszönhetően.

Áprilisban indította el ivartalanítási programját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A projekt véget ért, összesen száz macska műtéti költségét vállalta át a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítvány. Szili Éva, a program koordinátora elmondta, a támogatásból elsősorban az utcai kolóniák ivartalanítása történt meg Hódmezővásárhelyen, így hosszú távon jóval kevesebb kóbor macska lehet a közterületeken. A számokat ismertetve kiemelte, 79 nőstény és 21 kandúr ivartalanítására került sor.

Elsősorban a nőstényeket részesítették előnybe, de egy-egy utcai kolónia felszámolásánál nem válogattak a nemek szerint. Az adatokból az is látszik, hogy az egyesület már a megalakulása óta kiemelten figyel a nehéz helyzetbe került állattartó családokra, így a rászoruló macskatartók is számíthattak segítségre. Összesen 32 állat ivartalanítása történt meg segítségkérés útján, illetve rászorultsági alapon.

Szili Éva megjegyezte, ennek elsődleges célja az volt, hogy kevesebb legyen a nem kívánt szaporulat, amely még nagyobb terhet jelenthet a családnak, de így az is megakadályozható, hogy még több macska kerüljön az utcára. A kiválasztásában a helyi családsegítő szolgálat és a Magyar Vöröskereszt hódmezővásárhelyi szervezete is segített a korábban megkötött együttműködési megállapodásoknak köszönhetően. Az ivartalanítási programban a műtéteket Horváth Zoltán és Kovács István hódmezővásárhelyi, illetve Tímár Endre szegedi állatorvosok végezték.

Fotó: Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Előző sztori

Röplabda: magabiztos SZRSE siker a női NB II-ben

Következő sztori

Óriás tökfej-lufit fújnak a kicsik a Tökmagbulin