Bulvár

Száz macska ivartalanítása fejeződött be Hódmezővásárhelyen

Száz macska ivartalanítása fejeződött be Hódmezővásárhelyen

2017. október 24., kedd
Száz macska ivartalanítása fejeződött be Hódmezővásárhelyen

Összesen száz macskát ivartalaníttatott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítványnak köszönhetően.

Áprilisban indította el ivartalanítási programját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A projekt véget ért, összesen száz macska műtéti költségét vállalta át a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítvány.

Szili Éva

, a program koordinátora elmondta, a támogatásból elsősorban az utcai kolóniák ivartalanítása történt meg Hódmezővásárhelyen, így hosszú távon jóval kevesebb kóbor macska lehet a közterületeken. A számokat ismertetve kiemelte, 79 nőstény és 21 kandúr ivartalanítására került sor. Elsősorban a nőstényeket részesítették előnybe, de egy-egy utcai kolónia felszámolásánál nem válogattak a nemek szerint. Az adatokból az is látszik, hogy az egyesület már a megalakulása óta kiemelten figyel a nehéz helyzetbe került állattartó családokra, így a rászoruló macskatartók is számíthattak segítségre. Összesen 32 állat ivartalanítása történt meg segítségkérés útján, illetve rászorultsági alapon. Szili Éva megjegyezte, ennek elsődleges célja az volt, hogy kevesebb legyen a nem kívánt szaporulat, amely még nagyobb terhet jelenthet a családnak, de így az is megakadályozható, hogy még több macska kerüljön az utcára. A kiválasztásában a helyi családsegítő szolgálat és a Magyar Vöröskereszt hódmezővásárhelyi szervezete is segített a korábban megkötött együttműködési megállapodásoknak köszönhetően. Az ivartalanítási programban a műtéteket

Horváth Zoltán

és

Kovács István

hódmezővásárhelyi, illetve

Tímár Endre

szegedi állatorvosok végezték. Fotó: Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.