Sok gyermek ünnepelte az Állatok Világnapját Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Cicák, kutyák, és megannyi játékos feladat csalt mosolyt most is a gyermekek arcára szombaton Szegeden. A városi és Csongrád megyei állatvédő civil szervezetek közös ünnepe, amelyet az Állatok Világnapja alkalmából tartottak, a korábbinál is nagyobb közönséget vonzott az Árpád térre, a kellemes őszi napsütésben.

Szegeden második alkalommal ünnepeltek közösen az állatvédő szervezetek a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében. Ahogy tavaly, az idén is családi és szakmai programokkal, állatsimogatóval, és sok játékkal készültek az Állatok Világnapjához kapcsolódva. Szeptember 30-án, 10 és 15 óra között rendezték meg a közös programot az Árpád téren, ahová több mint 300 állatbarát látogatott ki.

Öröm volt látni az érdeklődő gyerekeket, akik megmutatták, az állatok szeretete a legtermészetesebb dolgok egyike a világon. Az ünnep Hekáné Szondi Ildikó önkormányzati képviselő megnyitójával kezdődött, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyen közös kezdeményezések, ünnepek rendkívül sokat tehetnek hozzá az állatvédelem ügyéhez, a közösségek megerősítéséhez. Ezután Szombathy Péter előadóművész énekelt dalokat, mondott verset, és kezdődhettek a programok.

Sokan figyelték érdeklődéssel a habilitációs kutyabemutatót, a sok gyermek pedig örömmel időzött az állatsimogatókban, ahol voltak kutyák, cicák, de még egy nyuszi is. A kicsiket játékos Állatútleveles Tudáspróba várta, amit 59-en teljesítettek, a felnőtt gazdikkal pedig sokat beszélgettünk állattartási kérdésekről, a felelős állattartásról. A sétakocsikázásokra szintén sok jelentkező volt. Külön öröm, hogy rendezvényen összesen 3 kiscicát és 1 kiskutyát adtak örökbe!

Az Állatok Világnapjára meghirdetett képzőművészeti verseny alkotásaiból szabadtéri kiállítást rendeztek. A Zrínyi Ilona Általános Iskola kisdiákjainak munkáit a téren sokan megcsodálták, a közönségdíjakra csaknem 90 szavazat érkezett. A verseny eredménye:

I. díj – 5.000 Ft-os könyvutalvány: KALMÁR VIKTÓRIA (4.a) „Madárvilág” című képe
II. díj – 3.000 Ft-os könyvutalvány: BOKÁNYI DÁVID (3.a) pingvines képe
III. díj – 2.000 Ft-os könyvutalvány: FEKETE TÍMEA (4.a) „Erdőben”c. alkotása
Különdíj: Kovács Larina (4.b) és Bodrogi Anikó (4.a) munkája, a fényképes puzzle

Az állatbarátoknak, állatvédőknek, állatmentőknek minden évben az egyik legfontosabb ünnep az Állatok Világnapja, amely azt hirdeti: az állatoknak is joguk van a tiszteletre, legyenek házi kedvencek, haszon- vagy vadon élő állatok.

Ezúton is köszönik valamennyi támogatónak, így a Nemzeti Együttműködési Alapnak, a segítőknek, és a részt vevő civil szervezeteknek, önkénteseknek, hogy a szegedi ünneppel erre közösen hívhatták fel a figyelmet.

Résztvevő szervezetek:

• AURA Segítő Kutya Alapítvány
• Dél-Alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat
• Falvi Betyárok Lovas és Sport Egyesület
• Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete
• Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület
• PDF Állat- és környezetvédelmi Alapítvány
• Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete
• Vass M. Angéla hobbi-nyulas

(A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, illetve az SZTE JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár képviselői váratlan megbetegedés miatt nem tudtak jelen lenni az eseményen, az ünnepet ajándék felajánlással támogatták.)

A szervezők külön köszönetet fejeznek ki Nagy Áginak, a Rádió 88 műsorvezetőjének, aki a rendezvény háziasszonyaként tett sokat azért, hogy valamennyi kilátogató jól érezze magát!

no images were found

Előző sztori

MSZP-s nagy öregek szerint is az utolsókat rúgja a szocialista párt

Következő sztori

Miniszteri eskütétellel és megyeátnevezéssel folytatódik a parlamenti munka