Segélyhívások özönlöttek a kataszrófavédőkhöz

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Izzottak a vonalak a vihar után.

Hétfőn délután fejeződött be a viharkárok felszámolása Csongrád megyében – közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A vasárnapi több mint száz lakossági bejelentést hétfőn délelőtt újabb negyvenöt segélyhívás követte. A műszaki mentéseket hétfőn délelőtt főként Szeged, Csengele, Makó, Kübekháza, Zsombó és Mórahalom településein végezték el a tűzoltók. A legtöbb esetben a kidőlt fák és a lehasadt faágak akadályozták a közút forgalmát, több helyen pedig az épületre vagy távvezetékekre dőlt fák törzsét és ágait távolították el a tűzoltók.

Több lakóházban a tetőszerkezetet is megrongálta a viharos erejű szél, volt ahol a cserepeket, máshol a bádoglemezeket sodorta le a vihar.

A vihar kapcsán hétfő estig több mint százhetven esetben riasztották az egységeket Csongrád megyében. A hivatásos rajok munkáját az önkéntes tűzoltók is segítették. Címről címre haladva végezték a károk felszámolását, a munkálatok hétfőn a délutáni órákban fejeződtek be.

Személyi sérülésről sem vasárnap, sem hétfőn délelőtt nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

Default thumbnail
Előző sztori

A vértől lesz jótékony a jóga

Default thumbnail
Következő sztori

Így hat ránk, hogy este ötkor töksötét van

Legutóbbi hasonló cikkek