Röplabda: magabiztos SZRSE siker a női NB II-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Palota RSC juniorjait győzte le három szettben a tabella harmadik helyén álló Szegedi Röplabda SE.

Az eddig nyeretlen Palota RSC U21-es csapata látogatott a József Attila Általános Iskola és Szakiskola tornatermébe a felnőtt női NB II ötödik fordulójában.

Jól kezdte a mérkőzést a Szegedi RSE, már az első szett legelején magabiztos előnyt építettek ki. A fegyelmezett játéknak és pontos nyitásfogadásoknak köszönhetően sorra szerezték a pontokat Kovács-Fiskusék, így a fölényben játszó hazaiak szerezték meg a vezetést.

A második szettet is lelkes játékkal kezdték a szegediek, és két-három pontos előnyüket végig megtartották a játékrész közepéig. Ekkor Kádár vezérletével, határozott támadásokkal sikerült ezt a szett-győzelmet is megszerezniük a szegedieknek.

A harmadik játékrészben is folytatták jó játékukat Molnárék, azonban előnyük birtokában kétszer is figyelmetlenül felengedték ellenfelüket. Szerencsére, mikor a fővárosiak közelebb zárkóztak, mindig sikerült időben rendezni a sorokat, és újra koncentráltan játszani, így végül egy magabiztos győzelmet aratott a Szegedi RSE.

Női röplabda NB II

Szegedi RSE – Palota RSC U21 3-0 (25-9, 25-19, 25-18)
Szegedi RSE: Vass, Fürdök, Molnár, Kádár, Kovács-Fiskus, Kaszás. Csere: Sipka (libero), Borsi (libero), Cseh, Piller, Gracza Sóti. Edző: Strezeneczki Gyula.

Strezeneczki Gyula: “Időnként látványos, jó játékkal nyertük meg a mérkőzést, még úgy is, hogy sajnálatos okok miatt nem tudtunk teljes kezdőcsapattal szerepelni a mérkőzésen. A játékosaim fegyelmezetten játszottak, szinte mindig megtették amit kértem tőlük. Gratulálok a lányoknak a játékhoz és a győzelemhez!”

Fotó: Kocsis Alíz

Előző sztori

A korrupció nyomait kutatja a városházán a szegedi Fidesz és KDNP

Következő sztori

Száz macska ivartalanítása fejeződött be Hódmezővásárhelyen