Robotpilóta vezeti jelenleg az MSZP repülőjét

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem nevezett meg új miniszterelnök-jelöltet az MSZP a Botka utáni első választmányi ülésen. Közben a Jobbik elnöke baloldali szavazókhoz fordult. Kiszelly Zoltán politológus az M1 szombati esti adásában elmondta, lényegében felajánlkozott a szocialista párt a többi ellenzéki párt, főleg a DK felé – írja a hirado.hu.

Nem változott az MSZP stratégiája – jelentette ki szombaton Molnár Gyula, a szocialisták elnöke. Kiszelly Zoltán a kijelentést az M1 szombat esti műsorában úgy kommentálta: a szétesés szélére került a szocialista párt, ha helyes úton járnának, akkor nem csökkent volna a legfrissebb kutatások szerint a támogatottsága. Tragédia zajlik az MSZP-nél, hiszen rendszerváltó pártként már csak egyszámjegyű a pár t támogatottsága – fejtette ki a politológus.

Szerinte a DK járhat a legjobban az MSZP válságával, hiszen amellett, hogy a szocialisták szavazóit magához csábíthatja, a fővárosi MSZP nyomására a pártvezetés a Gyurcsány Ferenc vezette párt felé fordulhat. Ezekre azonban még várnia kell a DK-nek, mivel egyelőre Gyurcsány Ferenc helyett Szél Bernadettet választják a szocialista szavazók, ugyanis az előbb említett kutatások szerint annyival nőtt az LMP támogatottsága, amennyivel az MSZP-é csökkent.

A hirado.hu cikkében az szerepel: előfordulhat Kiszelly Zoltán szerint, hogy Molnár Gyula kijelentése azt is jelentheti, hogy az MSZP immáron nyitott lehet a DK felé. Pont azt, amit eddig Botka politikája egészen hétfőig blokkolt, tette hozzá. Most már az is elképzelhető, hogy Gyurcsány Ferenc pártjának az lesz a célja, hogy frakciót hozzanak létre.

A szocialisták által követendő kiút a szocialisták jelenlegi állapotában – ami a politológus szerint hasonlít egy vert sereg képéhez hasonlítható –nagyon nehéz lehet, hiszen elképzelhető, hogy rajtuk kívül még akár négy pártlistával kell megküzdeniük saját szavazóik kegyeiért. A politológus szerint az MSZP jelenleg egy olyan repülőgéphez hasonlítható, ami robotpilótával repül, viszont nem tudni, hogy mi lesz az úti célja.

De ez még nem csökkenti a nagy zűrzavart a baloldali térfélen, ezt pedig a Jobbik is kihasználhatja – kommentálta a politológus Vona Gábor pénteki Facebook-bejegyzését, amiben a radikális ellenzéki párt elnöke baloldali szavazókat szólított fel.

Előző sztori

Gyógyítás paraszolvencia nélkül? Működik!

Következő sztori

Elhunyt Pintér Tamás író, újságíró