Közélet

Pillanatképek Gyenes Kálmán objektívén keresztül

Pillanatképek Gyenes Kálmán objektívén keresztül

2017. október 11., szerda
Pillanatképek Gyenes Kálmán objektívén keresztül

Gyenes Kálmán legendás fotóművész munkáiból nyílik kiállítás a szegedi Fekete házban. A fényképeken megjelenik a hetvenes-nyolcvanas évek szegedi panelvilága, a rendszerváltás ikonikus pillanatai, Szeged sportéletének momentumai és Erdély magával ragadó világa.

A „Pillanatképek Gyenes Kálmán objektívén keresztül” című tárlatot október 13-án, pénteken 17 órakor nyitják meg. Szeged legendás fotósa,

Gyenes Kálmán

hagyatékából válogatott fotókat mutat be a Fekete ház újonnan nyíló kiállítása. A tavaly elhunyt művész több évtizeden keresztül fotózta a Délmagyarország munkatársaként a megye legizgalmasabb sporteseményeit, a szocialista időszak mindennapjait, a rendszerváltás éveit, Erdély festői tájait és kultikus eseményeit.

A kiállításon ebből a szerteágazó, színes életműből mutatnak be egy összeállítást. A Fekete ház falain megjelennek a hetvenes, nyolcvanas évek panelépítési munkálatai, a panelvilág és a szocialista idők mindennapjai. Gyenes Kálmán objektívén keresztül követhetjük végig a szegedi Lenin-szobor eltávolítását, a vasfüggöny felszámolását. A tárlaton megjelennek legendás sportfotói, valamint mélyen szeretett Erdélyének gyönyörű vagy éppen elgondolkodtató pillanatai is. A tárlat 2017. december 31-ig látogatható minden nap 10-18 óra között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.