Közélet

Botka politikai halála megbízhatatlanná tette az MSZP-t

Botka politikai halála megbízhatatlanná tette az MSZP-t

2017. október 2., hétfő
Botka politikai halála megbízhatatlanná tette az MSZP-t

Botka László számára már nem volt más út, csak az, hogy visszalépjen ettől az egyre terhesebb és reménytelenebb jelöltségtől - írja Pesti Srácok blogja.

Most már adott a lehetőség az MSZP számára, hogy például

Szél Bernadett

vagy

Gyurcsány Ferenc

mögé állhasson. Saját jelöltet ezután nem lenne szerencsés preferálniuk, mert kicsit is normális ember bizonyosan nem lesz többé az MSZP miniszterelnök-jelöltje magától - teszi hozzá a

Ki ette meg a misszionáriust?

blog. A blog szerint Botka László ámokfutásával annyira meggyengülnek a szocialisták, hogy a harmadik helyről a hatodikra csúszhatnak majd vissza: az LMP és a DK szinte bizonyosan meg fogja előzni őket a következő közvélemény-kutatásokban. Alig fél évvel a választások előtt újra miniszterelnök-jelölti castingot rendezni úgy, hogy akár egyetlen kicsit is normális és értelmes szereplő feltűnése lenne remélhető az ellenzéki oldalon, ordas nagy buktát jelez az álmoskönyvek szerint - teszi hozzá a blog. Botka politikai halála, elhúzódó agóniája és pajzsra emelőinek teljesen inkoherens viselkedése (letették a pajzsot és elszaladtak) az MSZP-t iszonyúan megbízhatatlan partner színében tünteti fel. Hirtelen az a lehetőség is értelmezhetővé vált, hogy csak őket kihagyva jöjjön létre ellenzéki összefogás. Egy viszonylag ismeretlen embert felépíteni úgy, hogy az érdemben ismert legyen a kampány kezdetére, ennyi idő alatt nagyon nehéz, főleg ha valamiféle kiválasztási processzust is feltételezünk. A Ki ette meg a misszionáriust? blog szerzője szerint csak egy olyan jelölt indulhat eséllyel, aki nem retteg Vadai Ágnestől, nincs semmi köze a négyes metró-beruházáshoz, nem magát okolja a hülyeségeiért, keresztül tud nézni Gyurcsány Ferencen, hiteles és tudjon olyan bukás utáni beszédet, nyilatkozatot írni, amivel nem égeti tovább magát. Botka már önmagában azzal, hogy a Fideszt hibáztatja a saját és pártja politikai kudarcáért megmutatta, hogy miért volt ez az egész teljesen reménytelen projekt. És a tréfát félretéve, készüljünk fel rá, hogy rosszabb jön majd utána - zárul a bejegyzés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.