/

Parkolni vagy nem parkolni: ez itt a kérdés

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napfény városában is időnként központi témává válik a parkolás helyzete, hol a parkoló automaták, hol pedig a parkolóhely hiánya kerül a felszínre. A napokban Szeged lakói a közösségi oldalon fejezték ki nemtetszésüket a parkolóhelyek hiánya, illetve a nemtörődöm sofőrök miatt.

„Elég egy autónak helytelenül beállni és káosz lesz. Ha nincsenek felfestve a parkolóhelyek a problémák csak hatványozódnak.”; „Nálunk az udvarban tíz kocsi beálló és négy garázs is van, mégis gyakori, hogy az utcán parkolnak azok, akiknek „bérelt” helyük van az udvarban.”; „Azt hittem csak én mérgelődöm ezen esténként. A József Attila sugárúton is állandó rendszerességgel parkoló vadászat van. Plusz probléma, hogy vannak olyan emberek, akik saját garázzsal rendelkeznek, mégis a parkolóba hagyják a kocsit éjszakára.” A népszerű közösségi oldal egyik közkedvelt csoportjában egy háborgó komment kapcsán többen is hangot adtak elégedetlenségüknek a parkolóhelyek hiánya illetve a nemtörődöm sofőrök kapcsán. A város több pontján, többek közt a Csongrádi illetve a József Attila sugárúton, a Makkosházán és a Pentelei soron lakók is panaszkodtak.

Mint ahogy azt korábban már írtuk, az elmúlt években megnőtt a járműforgalom a városban. A Belügyminisztérium adatai szerint az utóbbi öt évben 46 ezer autóról 49 ezerre nőtt a regisztrált gépkocsik száma. Olvasónk arról számolt be, gyakran szembesül azzal, hogy idegen a háza előtt lévő kocsibejáróba parkolnak. Mint mondja, az aszfaltra festett X sem akadályozza meg némelyik „kéretlen vendéget” abban, hogy ott parkoljon. ”Többször előfordult már, hogy nem tudtam kiállni az autóval, ilyenkor nem tudok mit csinálni, muszáj megvárnom míg visszaér az illető”–tette hozzá.

Kíváncsiak voltunk rá, hogy mi okozza a folyamatos elégedetlenséget a parkolóhelyek számára vonatkozóan, ezért a Szegedi Közlekedési Társaságot kérdeztük: az utóbbi időben történt változásokról, a parkoló helyek számáról, illetve a városi parkolóházak kihasználtságáról. Cikkünk megjelenésig, nem kaptunk választ kérdésinkre. Amint visszajelzés érkezik frissítjük anyagunkat.

Fotó: Facebook

Előző sztori

Czibere Károly: paradigmaváltás kellett a gyermekvédelemben

Következő sztori

Női vízilabda: a lányoknál is elkezdődik a pontvadászat