Közélet

Nézőpont: Gyurcsány lehet Botka lemondásának a nyertese

Nézőpont: Gyurcsány lehet Botka lemondásának a nyertese

2017. október 3., kedd
Nézőpont: Gyurcsány lehet Botka lemondásának a nyertese

A Demokratikus Koalíció (DK), illetve Gyurcsány Ferenc pártelnök lehet a legnagyobb nyertese annak, hogy Botka László (MSZP) lemondott a miniszterelnök-jelöltségről - jelentette ki a Nézőpont Csoport vezetője kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Mráz Ágoston Sámuel

azt mondta:

Gyurcsány Ferenc

mindkét lehetséges stratégia esetén győztesen kerülhet ki az MSZP-vel folytatott versengéséből. Dönthet úgy, hogy megegyezik a közös listáról, ám ez nem egy MSZP-DK, hanem inkább egy DK-MSZP közös lista lenne, hiszen a Nézőpont kutatása szerint a szocialisták a DK szintjére süllyedtek. Ugyanakkor dönthet úgy is, hogy önállóan indul a DK a 2018-as választásokon, majd az MSZP romjain új, a személye köré gyűlő baloldalt szervez - fűzte hozzá. Az elemző Botka Lászlóról azt mondta, hogy ő egy sértődött, megkeseredett politikust lát, aki elbukott egy nagyon komoly kísérletet. 2016 decemberében ugyanis egymillió új szavazót ígért az MSZP-nek, ám azóta szűkült a párt szavazótábora. Új szavazók híján pedig a miniszterelnöki ambíciói is "megnyesődtek", és ezért már a pártja sem szerette annyira - mondta. Felidézte: a párton belüli pozícióját az is jól jelzi, hogy 2016 nyarán Hiller Istvánt választották helyette az MSZP választmányának élére, ami ugyancsak kudarcot jelentett. A kudarc nyomán minden bizonnyal Szegeden is csökken Botka László nimbusza, de míg a baloldalon nem lesz alternatívája, ott várhatóan meg tudja őrizni polgármesteri pozícióját - mondta Mráz Ágoston Sámuel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.