/

Negyven eb körülményei javulhatnak a Tappancs-tanyán

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően újabb fejlesztést helyezhet kilátásba a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány.

A Földművelésügyi Minisztérium által kiírt állatmenhelyek korszerűsítését célzó pályázaton öt millió forint támogatásban részesült a szegedi alapítvány. Megtudtuk, a támogatásnak köszönhetően a jövőben 40-45 négylábú körülményei javulhatnak. „A menhely csatornaparti részén található két kennelblokk, nyolc kennellel. Meglehetősen rossz állapotúak, rozsdásak, elavult, törékeny hullámpalával fedettek, időszerű és szükséges a felújításuk. Az elnyert forrásból önerővel kiegészítve külső és belső térrel, futtatóudvarral ellátott blokkokat alakítanánk ki a kistestű kutyák részére. Az időjárás függvénye is, sikerül-e még idén mindezt létrehozni. A munkálatok során, a jelenleg itt élő kutyákat a többi kennelben helyezzük el, ideiglenes lakhelyet biztosítva számukra” – ismertette Farkas Gabriella, a Tappancs Állatvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke, kiemelve, elképzelhető, hogy ez idő alatt a befogadást leállítják, elkerülve a túlzsúfoltság kialakulását.

Az elnök elmondta, többen segítik munkájukat, járulnak hozzá a jószágok körülményeinek javításához felajánlás formájában, a télhez közeledve ennek kiemelt jelentősége van. „Állateledelre mindig szükség van. Speciális tápot adunk az ételallergiás kutyáinknak, továbbá gyógyszereket vásárolunk a jószágoknak szívféreg, külső-belső élősködők ellen, így a pénzadomány is mindig jól jön. A télhez közeledve a kutyaházakat átnézzük, melyiket kell esetleg pótolni. A hétvégi kutyasétáltatásokat segítve pórázok, hámok is hasznosnak bizonyulhatnak” – fejtette ki Farkas Gabriella, megjegyezve, a tárgyi felajánlásokról érdemes előzetesen egyeztetni az alapítvány munkatársaival, ugyanis a tárolókapacitásuk véges. Egyéb információkat, érdekességeket, történeteket a menhely állatairól az alapítványi honlapon találhatnak.

Előző sztori

85 éve halt meg „Szeged minisztere”

Következő sztori

Czibere Károly: paradigmaváltás kellett a gyermekvédelemben