Megjelent a második Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál kiírása

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szervezők már javában készülnek a 2018-as Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra, ennek első részleteit tárták most a közönség elé új logóval és kiírással.

Elérhetővé vált a 2018. május 9-e és 12-e között megrendezendő második Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál kiírása, amely több ponton is változott az első rendezvényhez képest. Szélesebbre tárták a kapukat, korhatár és nemzetiség szempontjából is: a világ bármely tájáról jelentkezhetnek versenyzők korhatár korlát nélkül, valamint az első fesztivál tanulságait levonva pontosabban meghatározzák a bekért filmek formátumát.

A legfontosabb változás a fesztivált illetően hogy az ország jelentős, legnagyobb művészeit, szakembereit hívták meg zsűrizni: a zsűrielnök továbbra is Szabó Gábor (aki mostanában sorra nyeri a díjakat a nemzetközi fesztiválokon a Martfűi rém c. film fotografálásáért), Enyedi Ildikó, az idei Berlinare fődíjasa (Testről és lélekről), az Oscar-díjas Saul fia operatőre, Erdély Mátyás, és a legjobb magyar producerek egyike, az Inforg Stúdió alapítója, a Balázs Béla-díjas Muhi András (mellesleg a Testről és lélekről c. film producere is). A külföldi zsűritag James Chressanthis, az Amerika Operatőrök Társaságának (ASC) tagja, Zsigmond Vilmos közeli barátja és tanítványa, aki az idei zsűritagságot egy sürgős munka miatt kényszerült lemondani.

A Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál megújította honlapja és Facebook oldala grafikai arculatát: az új logó, Nagy Dániel, szegedi származású grafikus munkája.

A fesztivál kiírása teljes egészében ITT olvasható.

Előző sztori

Lázár: újra és újra meg kell küzdenünk a szabadságunkért

Következő sztori

1956-ra emlékeznek a Kálvária téri Keresztnél