Megelevenedett a múlt a Dóm téren + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A történelmi rockmusical főszerepét Vikidál Gyula játszotta: több mint ezer évet ölelt át a darab.

Az Itt élned-halnod kell című rockmusical országos turnéjának utolsó állomása a szegedi Dóm téren volt október 14-én este. Különös műfajú színházi előadás, zenés történelmi utazás részesei lehetnek a nézők Koltay Gábor rendezésében. Látványos lovas és tömegjelenetekkel mutatták meg többek között István király korát, a mohácsi csatavesztést, Mátyás király uralkodásának éveit, a világháborúk közti időszakot, az 1956-os forradalmat és szabadságharcot, majd pedig az 1989-90-es rendszerváltást.

Az ingyenes rendezvényen számos népszerű színész és énekes működött közre, úgymint Bodnár Vivien, Kósa Zsolt, Kuczmann Ágnes, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Palcsó Tamás, Sipos Imre vagy Szentgyörgyváry Laura. A történelmi játék főszerepét Vikidál Gyula játszotta, aki a legendás István, a királyban Koppányt alakította. A 3700 főnek helyet biztosító szabadtéri esemény zenéjét Koltay Gergely és Szűts István a Magyar Örökség és Magyar Szabadság díjjal kitüntetett Kormorán együttes tagjai szerezték.

„Fantasztikus és felemelő volt a Dóm téren lenni. A végén a Honfoglalás zenéjére a tűzijáték, majd a magyar és a székely himnusz, melyet hangosan énekeltek az emberek… ilyen élményben nem sűrűn lehet részem” – nyilatkozta a SZEGEDma hírportálnak az előadást követően Zimán Ágota.

no images were found

Előző sztori

Állatvédők: aki felelős állattartó, az ivartalaníttatja kedvencét

Következő sztori

Péter Szabó Szilvia: Rögös út vezetett a sikerhez + FOTÓK