Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Még kérdéses az úszók sorsa az újszegedi sportuszoda nyitásáig

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Városi Sportuszodáról és az úszók lehetőségeiről is szó esett a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság testületének szegedi ülésén. Mint elhangzott, a sportuszoda november második felére tehető átadásáig még nem született konkrét megállapodás a sportolók edzéslehetőségének további biztosításáról.

A Szegedi Úszó Egylet a Városi Sportuszoda kitolódott felújítási ideje alatt, október végéig a Partfürdőben tartja, tartotta edzéseit. Az üzemeltető, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. eredetileg október közepéig tervezett itt edzéslehetőséget biztosítani az úszók és búvárúszók számára. A két héttel meghosszabbított szolgáltatás 270 ezer forintos költségének fedezését a bizottság a sport keretből fennmaradt szabadon felhasználható összegből megszavazta. A Szegedi Úszó Egylet az összeget az üzemeltetőnek fizeti be az október végéig terjedő létesítményhasználatért. „Arról, hogy mi lesz november 1. és november 20-a, az újszegedi sportuszoda megnyitásáig, még egyeztetéseket folytatunk a Partfürdővel az edzési lehetőség további biztosításáról, egy esetleges újabb hosszabbításról” – ismertette Joób Márton (MSZP), a testület elnöke, hozzátéve, a búvárúszók már jelezték, kiegyeznének ezzel a megoldással.

A sportuszoda kitolódott felújításával kapcsolatban korábban megkerestük a kivitelező Ferroép Zrt.-t, amelynek nevében Keresztes Dániel projektvezető elmondta, az eredetileg kitűzött határidő módosításának szükségességét több, műszaki jellegű tényező okozta. „Egyrészt a bontási és földmunkák során, olyan – a terven nem ábrázolt – nagy kiterjedésű beton és vasbeton alépítményeket, alaptesteket tártunk fel, amelyek elbontása nélkül a kivitelezést nem folytathattuk. Másrészt a vízgépészeti vezetékek cseréjéhez szükséges fizikai vizsgálatokat – például nyíltárkos víztartási próba – is elvégeztük. Így olyan vezetékszakaszokat is cseréltünk, amelyek alapvetően nem tartoztak a szerződött műszaki tartalomba, de a fenti vizsgálatok elvégzését követően a csere vált indokolttá. Azonban a nagy keresztmetszetű gravitációs vezeték tekintetében a korábbi csere helyett annak megtartásáról született döntés, így összességében 10 millió forint nagyságrendű megtakarítást értünk el a korábbiakban említett vizsgálatok eredményeképpen” – részletezte Keresztes Dániel, aki hozzátette, az eredendően visszaépítésre szánt, a medence test mellől kitermelt több száz köbméter föld a laboratóriumi vizsgálatok során az előírt minőségi követelményeknek nem felet meg, ezért ennek elszállításáról és új töltőanyag beszállításáról is gondoskodniuk kellett.

A bizottság ülésén továbbá elhangzott, a Korondi utca 5. szám alatti orvosi rendelő felújításának építési munkálatai elkészültek, az érintett háziorvosok – Szabó László, Kass Ferenc, Ninikashvili Ekaterina felnőtt háziorvosok, Makó Gabriella, Vojnár Tímea, Rudas Magdolna házi gyermekorvosok, valamint Varga György fogorvos – november 27-től a felújított rendelőben folytathatják munkájukat. Az ülésen a hagyományokat követve idén is kétezer élelmiszercsomag összeállításáról döntöttek, csomagonként legfeljebb bruttó 5.500 forint értékben. A szociális és egészségügyi okok végett rászoruló személyek, családok karácsonyához járulnak ezzel hozzá. A támogatott személyek névsorát civil és karitatív szervezetek ajánlása útján határozzák meg. A bizottság a tűzifapályázatra beérkezett kérelmek alapján korábban döntött 400 személynek 1-1 erdei köbméter tűzifa odaítéléséről. Október 20-ig 394 személynek kiszállították a fát, a fennmaradó hat főnek nem tudták átadni elköltözés, elhalálozás és egyéb okból kifolyólag. A megmaradó hat erdei köbméter mennyiséget az önkormányzat honlapján november 15-i beérkezési dátummal újrapályáztatják.

Hírzóna

Délvidéki magyar tanároknak szerveztek továbbképzést Újvidéken

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Előadást tartott Miklós Péter, a vásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója is.

Tovább olvasom

Egészség

Nincs újabb elhunyt hazánkban, nincs új fertőzött megyénkben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tizenegy újabb beteget diagnosztizáltak.

Tovább olvasom

Hírzóna

Növelik a rabok számát Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Cél a túlzsúfoltság megszüntetése.

Tovább olvasom

Aktuál