/

“Allah Akbar!” – lelőttek egy késelőt a marseille-i pályaudvaron

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Járőröző katonák lelőttek vasárnap délután egy férfit a dél-franciaországi Marseille főpályaudvarán, miután az késsel támadt utasokra – közölte a helyi ügyészség.

A La Provence regionális lap értesülése szerint a támadó két embert szúrt meg, mindketten életüket vesztették. A támadót, aki a lap állítása szerint azt kiabálta, hogy “Allah Akbar!”, a pályaudvaron járőröző katonák lelőtték.

A rendőrség megerősítette, hogy a délután háromnegyed 2 órakor történt támadásban két nő életét vesztette, az egyiknek a támadó elvágta a torkát, a másikat többször megszúrta. Hivatalos források szerint a nyomozók azt feltételezik, hogy terrortámadás történt, de a támadó személyazonossága egyelőre nem ismertes. Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított eljárást. Xavier Tarabeux helyi államügyész megerősítette, hogy a terrorkészültség keretében az Őrszem hadműveletben járőröző katonák a pályaudvaron lelőtték a támadót. A pályaudvart kiürítette a rendőrség, és biztonsági kordont húzott az épület köré. Tűzszerészek vizsgálják át a teljes pályaudvart, azt ellenőrzik, hogy van-e a helyszínen robbanószerkezet, illetve, hogy a támadónak voltak-e tettestársai. A környéket teljesen lezárta a rendőrség, s azt kéri a Marseille-iektől, hogy kerüljék el a pályaudvart. Gérard Collomb belügyminiszter a Twitteren jelezte, hogy azonnal a helyszínre indul.

Előző sztori

Katonazenekar adott koncertet a Szent Gellért Fesztiválon + FOTÓK

Következő sztori

Orbán: Magyarország felelősséget vállal az erdélyi magyarokért is

Legutóbbi hasonló cikkek