Közélet

"Allah Akbar!" - lelőttek egy késelőt a marseille-i pályaudvaron

"Allah Akbar!" - lelőttek egy késelőt a marseille-i pályaudvaron

2017. október 1., vasárnap
"Allah Akbar!" - lelőttek egy késelőt a marseille-i pályaudvaron

Járőröző katonák lelőttek vasárnap délután egy férfit a dél-franciaországi Marseille főpályaudvarán, miután az késsel támadt utasokra - közölte a helyi ügyészség.

A La Provence regionális lap értesülése szerint a támadó két embert szúrt meg, mindketten életüket vesztették. A támadót, aki a lap állítása szerint azt kiabálta, hogy "Allah Akbar!", a pályaudvaron járőröző katonák lelőtték. A rendőrség megerősítette, hogy a délután háromnegyed 2 órakor történt támadásban két nő életét vesztette, az egyiknek a támadó elvágta a torkát, a másikat többször megszúrta. Hivatalos források szerint a nyomozók azt feltételezik, hogy terrortámadás történt, de a támadó személyazonossága egyelőre nem ismertes. Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított eljárást.

Xavier Tarabeux

helyi államügyész megerősítette, hogy a terrorkészültség keretében az Őrszem hadműveletben járőröző katonák a pályaudvaron lelőtték a támadót. A pályaudvart kiürítette a rendőrség, és biztonsági kordont húzott az épület köré. Tűzszerészek vizsgálják át a teljes pályaudvart, azt ellenőrzik, hogy van-e a helyszínen robbanószerkezet, illetve, hogy a támadónak voltak-e tettestársai. A környéket teljesen lezárta a rendőrség, s azt kéri a Marseille-iektől, hogy kerüljék el a pályaudvart.

Gérard Collomb

belügyminiszter a Twitteren jelezte, hogy azonnal a helyszínre indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.