Sport

Labdarúgás: későn ébredt a SZEOL az ETO ellen + FOTÓK

Labdarúgás: későn ébredt a SZEOL az ETO ellen + FOTÓK

2017. október 25., szerda
Labdarúgás: későn ébredt a SZEOL az ETO ellen + FOTÓK

A félidőre összeszedett háromgólos hátrányát majdnem ledolgozta a SZEOL, ám az ETO jutott tovább a legjobb 32 közé.

Az NB II újoncát, az ETO FC Győrt fogadta több fiatallal a kezdőjében a SZEOL SC: a kék-feketéknél most játszotta élete első felnőtt bajnokiját Skribek Áron és Simai Zoltán is - miközben a Rába-partiaknál a 2014-es év legjobb magyar játékosának megválasztott, többszörös válogatott csatár, Kabát Péter, valamint a szintén élvonalbeli tapasztalatokkal bíró Vadász Viktor és Debreceni András is kezdett. Az első percektől a Győr irányított, és mintegy tíz perc játékot követően Rokszin Ádám góljával a vezetést is megszerezte: Kabát szögletét sikerült megcsúsztatni, az érkező Rokszin pedig a léc alá passzolt, 0-1. A vendégek pontrúgásai rendre veszélyt jelentettek, de Leindler Domonkostól nem volt szükség bravúrra, miközben a SZEOL főképp kontrákból tudott veszélyeztetni - azonban a szünet előtt gyakorlatilag eldöntötte a meccset a Győr. Előbb Rokszin maradt üresen egy beadást követően, így megduplázta csapata előnyét, majd egy kicsibel elvégzett szöglet után hiába vesztette el a labdát a Győr, még a szegedi tizenhatoson belül visszaszerezte azt, és addig tologatta a labdát, amíg Szabó Lukas előtt tiszta lövőhelyzet adódott: a vendégek játékosa pedig pontos bombát küldött a léc alá, így háromgólosra növelte az ETO előnyét. A fordulás után Benkő Jakab rögvest szépíthetett volna, de nem fogott kaput, majd főképp mezőnyjátékkal telt a meccs: a SZEOL ebben a játékrészben már veszélyesebb volt, mint a szünet előtt, végül tíz perccel a lefújás előtt a csereként beállt Mihály Dávid váltotta gólra ziccerét, majd a rendes játékidő utolsó percében a másik csere, Ondrejó Tamás is betalált, így még izgalmas volt a meccs vége: Csonka Bence azonban hamar véget vetett a találkozónak, így már nem volt egyenlítési esélye a szegedieknek. Az ETO megérdemelten lépett tovább, az NB II-es csapat komolyan vette ezt a mai mérkőzést, így ott lesz a legjobb 32 csapat között. A SZEOL-ra szombaton már egy fontos kihívás vár, hiszen 18 órától a mindössze két ponttal kevesebbet gyűjtött, negyedik helyen álló Dunaújváros otthonában lépnek pályára Gajág Gergőék.

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző
2017. október 25., 13.30
SZEOL
Győr
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Csonka Bence * Asszisztens: Csatári Tibor, Sebestyén László
2
-
3

Labdarúgó Magyar Kupa, 7. forduló

SZEOL SC - WKW ETO FC Győr 2-3 (0-3)

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Sebestyén László).

SZEOL:

Leindler - Rácz, Gajág, Grünvald, Skribek, Simai (Mihály, 66'), Lévai (Ondrejó - a szünetben), Szabó A., Forró A., Benkő J. (Kéri, 62'), Göncző.

Szakmai igazgató:

Halkó Pál.

Győr:

Gyurákovics - Tajthy, Pongrácz, Beliczky, Szabó L., Gyagya, Erdélyi (Zeke, 62'), Kabát, Vadász, Rokszin (Kiliti, 75'), Debreceni (Nagy Á., 55').

Vezetőedző:

Szentes Lázár.

Gól:

Mihály (80'), Ondrejó (90') ill. Rokszin (11', 42'), Szabó L. (45').

Sárga lap:

Rácz (87'), Forró (91') Halkó Pál:

"Egy jó NB II-es csapat ellen játszottunk, elégedett vagyok a mai teljesítménnyel így az első félidővel is. Ott egy kicsit túlzott volt a számszerű eredmény, viszont a helyzetkihasználással, valamint azokkal a szituációknak a megítélésével, amelyekből a labdarúgásban könnyen lehet gólt elérni, nem lehettem elégedett. Tanulságos volt a mai meccs, azok a játékosok, akik kezdőként az első felnőtt mérkőzésüket játszottak, ők is helyt álltak, egész jó teljesítményt nyújtottak."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.