Sport

Labdarúgás: pontot lopna a listavezetőtől a Szeged-Grosics

Labdarúgás: pontot lopna a listavezetőtől a Szeged-Grosics

2017. október 7., szombat
Labdarúgás: pontot lopna a listavezetőtől a Szeged-Grosics

Három vesztes bajnoki után látogat az Új Hidegkuti Nándor Stadionba a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A túra nem ígérkezik könnyűnek, de a szegediek pontszerzés reményében utaznak a fővárosba.

Soroksár, Kazincbarcika, Gyirmót. Zsinórban három bajnoki mérkőzésén maradt alul a Szeged 2011-Grosics Akadémia, s bár az utóbbi két találkozón mutatott biztató jeleket játékban az együttes, pontot mégsem sikerült szerezni. "A csapategységgel nincs probléma. A három mérkőzésből egyetlen egy lógott ki nagyon, az a soroksári volt. Ott sem dinamikában, sem gyorsaságban, sem taktikai, technikai téren nem olyanok voltunk, mint amilyennek lennünk kellett volna. Kaptunk egy olyan gólt a 20. percben, amit nem lett volna szabad megítélni, ezt követően pedig nem tudtunk olyan játékot játszani, mint az előtte lévő mérkőzéseken. A Kazincbarcika és a Gyirmót ellen mi domináltunk, jól játszottunk, de a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. Mondtam a játékosaimnak, hogy magával a játékkal és a hozzáállással nincs semmi probléma, elsősorban a koncentrációval van. Hogyha marad ez a hozzáállás és az előre játékban jobban tudunk sáfárkodni a lehetőségeikkel, akkor az elkövetkezendő meccseken biztosan eredményesek leszünk" - mondta

Supka Attila

vezetőedző a mérkőzés előtt a klub hivatalos honlapjának. Nem vár most sem könnyű feladat

Germán Tamásékra

, a listavezető, tavaly még elsőosztályú, s a feljutás legnagyobb esélyesének kikiáltott MTK otthonában kellene megszakítania rossz sorozatát a csapatnak.

Online

Vasárnap 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk az MTK Budapest - Szeged 2011-Grosics Akadémia Merkantil Bank Liga találkozóról. Szurkoljon velünk!

A fővárosi kék-fehérek búcsúja az első osztálytól az előző idény utolsó fordulójában dőlt el. Akkor az MTK nem tudta legyőzni a Haladást, így a Gyirmóttal együtt búcsúzott az élvonal küzdelmeitől. A cél egyértelmű: azonnali visszajutás az NB I-be. Nyáron a Balmazújváros sikeredzője, Feczkó Tamás vette át a kék-fehérek irányítását, s egyelőre ez a döntés beigazolódni látszik, az MTK tizenegy forduló elteltével 28 szerzett pontjával vezeti a Merkantil Bank Liga tabelláját. Ezzel együtt a Szeged-Grosics vezetőedzője bízik benne, hogy sikerül megszakítani a vereség-szériát. "Az MTK ellen is ugyanúgy készültünk, mint az eddig. Mindenféleképpen úgy megyünk Budapestre, hogy pontot, pontokat szeretnénk szerezni. Megpróbáljuk összerakni úgy a csapat játékát, hogy abban ne legyen hiba. Bízom abban, hogy a fiúkat majd az is feldobja, hogy egy nagyon jó stadionban fogunk játszani egy feljutásé" - mondta Supka Attila.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Kazincbarcikai SC – MTK Budapest 0–1 (0–0)

Tiszaújváros, 2000 néző. Vezette: Molnár Attila (Bede Tamás, Hofbauer Roland)

KBSC:

Somodi – Palmes (Tóth Sz., 77'), Heil, Belényesi, Lőrincz P. (Süttő, 82'), Sigér Á., Kovács O., Constantinescu (Kristófi, 59'), Takács P., Mikló, Boros G.

Vezetőedző:

Vitelki Zoltán.

MTK:

Demjén – Bori, Balogh B., Gengeliczki, Deutsch, Vass Á., Vass P., Kanta J. (Lencse, 73'), Farkas II B. (Gera D., 62'), Torghelle, Korozmán (Hrepka, 73').

Vezetőedző:

Feczkó Tamás. Gól: Torghelle (81') https://www.youtube.com/watch?v=TNbb8Js3R-M

Gyirmót FC Győr - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1 - 0 (0-0)

Győr, Gyirmót FC stadion. Vezette: Pillók Ádám (Király Zsolt, Mohos Milán).

Gyirmót:

Sebők - Achim S., Lengyel D., Lázár, Présinger, Kiss M., Nagy P., Szőcs (Paku, 75'), Kőris (Szegi - a szünetben), Jano (Simon - a szünetben), Szalánszki.

Vezetőedző:

Molnár László.

Szeged:

Szántai - Papp F., Farkas M., Achim Á. (Beke, 80'), Molnár J. (Balogh, 72'), Horváth A., Coroian, Pászka (Nicorec, 83'), Zabadi, Zádori, Germán.

Vezetőedző:

Supka Attila.

Gól:

Nagy P. (76').

Sárga lap:

Kiss M. (29'), Szegi (84'), Présinger (85') ill. Achim Á. (44'), Papp (88'). https://www.youtube.com/watch?v=doeBsLLR3oM

A bajnokság jelenlegi állása

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójának teljes programja

Október 8., vasárnap, 15.00

Békéscsaba - Gyirmót FC Győr, Cegléd - Vác, Kisvárda - Budaörs, Mosonmagyaróvár - Soroksár.

17.00

Csákvár - Szolnok, Zalaegerszeg - Nyíregyháza Spartacus, Siófok - Budafok, ETO FC Győr - Dorog, Sopron - Kazincbarcika, MTK Budapest - Kazincbarcika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.