Labdarúgás: bravúros mórahalmi pontszerzés a listavezető ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hősies küzdelemben tartott otthon egy pontot a szervezetten futballozó Mórahalom VSE a listavezető pécsiek ellen.

Zsinórban hét győzelemmel a háta mögött érkezett Mórahalomra a listavezető PMFC, s a feljutásra pályázó pécsiek aligha számítottak ilyen nehéz mérkőzésre. Az előző idényben simán, 4-0-ra nyertek a homokhátságon, és az első perceket most is megnyomták. Rendre nagy nyomást helyeztek a labdás mórahalmi játékosokra, gyakran két-három pécsi is támadta a labdát birtokló hazai játékost, így a Mórahalom nem igazán tudott kibontakozni. Ezzel együtt az első játékrész közepére enyhült a pécsi nyomás, egyszer-egyszer a hazaiak is végig tudtak vinni egy-két akciót, hátul pedig remekül zártak. A sok jó egyéni teljesítmény közül mindenképpen érdemes kiemelni Puskás Csabáét, aki kulcsszerepet játszott abban, hogy kevés komoly ziccert tudjon kialakítani a listavezető, rendre sallangmentesen és magabiztosan akasztotta meg a pécsi támadásokat, a szünetre így gólnélküli állással vonulhattak a csapatok. A második félidő elejét ismét megnyomta a PMFC, azonban nem akcióból alakított ki veszélyes helyzeteket, hanem a pontrúgások okoztak gondot a hazai védelemnek. Többször is centiken múlott a vendégeknek, hogy megszerezzék a vezetést, ám az a pici plusz mindig hiányzott a befejezéseknél. Ahogy közeledett a mérkőzés vége, egyre inkább feszültebbek lettek a pécsi játékosok, ám sehogy sem sikerült feltörni a hősiesen védekező mórahalmi védelmet. Podonyi Norbert a jobb szélen Puskáshoz hasonlóan több pécsi akciót is meghiúsított, de összességében is elmondható a mórahalmi játékosokról, hogy mindenki nagyon jól végezte a feladatát. Ennek ellenére könnyedén megszerezhette volna a vezetést a Pécs, ha Pillók Ádám játékvezető megítél egy teljesen jogosnak tűnő büntetőt a PMFC-nek egy tizenhatoson belül történő akasztást követően, ám a síp néma maradt. A találkozó hajrájában Krnács Richárdnak kellett még egy hatalmas bravúrt bemutatnia lábbal, de a homokhátiak kibekkelték a mérkőzést és győzelemmel felérő döntetlent játszottak a Pécs ellen. Egy hét múlva Dabasra látogat a Mórahalom VSE, amely találkozónak külön pikantériát adhat, hogy a homokhátiak tavalyi házi gólkirálya, Dalibor Crkvenjakov épp az FC Dabas kedvéért hagyta el Mórahalmot.

Mórahalom, 100 néző
Mórahalom VSE
Pécsi MFC
Végeredmény

Játékvezető: Pillók Ádám * Asszisztens: Csóra Szabolcs, Sándor Zoltán
0
0

Labdarúgó NB III Közép csoport 12. forduló

Mórahalom VSE – Pécsi MFC 0-0
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum. Vezette: Pillók Ádám (Csóra Szabolcs, Sándor Zoltán)
Mórahalom: Krnács – Puskás, Szücs, Fodor, Podonyi, Zsoldos, Magyar, Busa, Pócs T. (Pócs D., 81′), Szalma (Bokányi, 91′), Juhász (Zámbó, 58′). Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.
PMFC: Gőcze – Nagy J., Wittrédi, Kónya K., Kónya D., Turi, Szabó R., Horváth P. (Frank, 58′), Fellai, Bata (Mojzer, 71′), Puskás G. (Rácz – a szünetben) Vezetőedző: Márton Gábor.
Sárga lap: Szücs (44′), Zámbó (72′), Szalma (79′) ill. Wittrédi (44′), Mojzer (95′)

Vojnic-Zelic Sasa: “Mindenekelőtt gratulálni szeretnék a játékosaimnak. Kevés csapat játszik ilyen játékrendszerben, mint mi. A három védős felállásunk szemmel láthatóan gondot okozott a Pécsnek. Elemeztük őket a találkozó előtt és a négyvédős felállást nagyon jól bontják meg, de ezzel nagyon megnehezítettük a dolgukat. Akcióból nem is nagyon tudtak helyzeteket kialakítani, a második félidőben is inkább pontrúgások után voltak veszélyes lehetőségeik. Azt is fontos megjegyezni, hogy nekünk is volt két ziccerünk, bár egyáltalán nem játszottunk ma szépen, nem működtek a rövid passzok, sajnos ennyire még nem tudunk felnőni a PMFC-hez, de a védekezést tökéletesen megoldottuk. Le a kalappal a srácok előtt, ez a döntetlen felér egy győzelemmel.”

no images were found