Labdarúgás: győztes meccset bukott el a HFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vezetést szerzett, majd helyzetek tömkelegét dolgozta ki a Hódmezővásárhely a Szentlőrinc otthonában, ennek ellenére mégis pont nélkül térhetnek haza.

Jól kezdődött hódmezővásárhelyi szempontból a szentlőrinci kirándulás, ugyanis egy remek akció végén már a tizedik percben megszerezte a vezetést a HFC, Ablonczy Gerjén vette be a hazaiak kapuját. A 18. percben már kettővel is vezethetett volna a vendég gárda, ekkora Faggyas húzta el a kapus mellett, gyakorlatilag az üres kapura lőhetett, de pont a lövés előtt felpattant előtte a labda, így végül fölé szállt a kísérlet. A 35. percben Bartyikot tüntették el a tizenhatoson belül a hazai védők, ám a játékvezető a kétes szituáció végén nem ítélt tizenegyest, így a szünetre egygólos vásárhelyi előnnyel vonulhattak a felek. A második játékrész borzasztóan kezdődött vendég szempontból, gyakorlatilag az első helyzetéből egyenlített a Szentlőrinc, sőt igazából konkrét helyzetről sem beszélhetünk, Dudás ugyanis az alapvonalról, közel a szögletzászlóhoz lögybölte középre a játékszert, amely vásárhelyi szempontból peches módon a kapuba hullott. Ezután sem sokat változott a játék képe, a HFC továbbra is rohamozott, Bartyik szabadrúgásból, Ablonczy ziccerből szerezhette meg volna újra a vezetést, majd Pataki gyönyörű fejese hagyta el centikkel a szentlőrinci kaput. Hiába támadta azonban végig az összecsapást Szűcs Róbert csapata, a találkozó vége megint nem sikerült. A 86. percben egy hazai beadás után a kapufáról csorgott le a labda, pont az érkező Tóth elé, aki az üres kapuba pofozta, megszerezve ezzel a vezetést a Szentlőrincnek. A 90. percben aztán még egy tizenegyest is megítélt a játékvezető a hazaiaknak, amit Dudás értékesített, így hiába játszott jól, ismét pont nélkül maradt a Hódmezővásárhely. A HFC a következő fordulóban a Szekszárdot fogadja.

Labdarúgó NB III Közép csoport 10. forduló

Szentlőrinc SE – Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (0-1)
Szentlőrinc, Szentlőrinc SE Sporttelep. Vezette: Szommer Attila (Varga Gábor, Bati Norbert).
Szentlőrinc: Pacéka – Németh, Keresztes, Virag (Bodor, 64’), Vágner (Királyházi, 76’), Havas, Hampuk (Temesvári, 84’), Berdó, Tóth A., Dudás, Bodó, Berdó. Vezetőedző: Turi Zsolt.
HFC: Bordás – Tóth J., Huszár, Kökény, Bartyik (Varga B., 82’), Prasler, Szilágyi N., Pataki, Végh (Szabó M. D., 68’), Faggyas, Ablonczy. Vezetőedző: Szűcs Róbert.
Gól: Dudás (47’, 90’ – a másodikat 11-esből), Tóth A. (86’) ill. Ablonczy (10’).
Sárga lap: Havas (30’) ill. Bartyik (53’), Prasler (66’), Huszár (70’), Szilágyi N. (74’).

Szűcs Róbert: „A Szentlőrinc egy olyan meccset nyert meg, amihez kis túlzással semmi közük nem volt. Az első félidő teljesen rendben volt, növelhettük is volna az előnyünket, aztán a második félidő elején egy szerencsétlen gólt kaptunk, a végén pedig jött a feketeleves.”

Előző sztori

Orbán: 2010 óta több mint háromezer milliárd forint maradt a magyar családoknál

Következő sztori

Lézeres és optikai méréstechnikai kutatási program indult a szegedi egyetemen