Labdarúgás: ezúttal is pont nélkül maradt a Makó

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ugyan vezetett a Dunaújváros ellen a Makói FC, de nem tudta ezt megtartani, így ismét vesztesen hagyta el a pályát.

Jól kezdett a vasárnapi létesítményavató miatt péntek délutánra előrehozott találkozón a Makó: alig pár perc elteltével a kiugró Széll Kristóf egy az egyben is megverte ellenfelét, majd Vaszócsik Viktor kapus mellett a vendégek kapujába helyezett, 1-0. Különösebb jelei nem voltak az egyenlítésnek, ami viszont még a szünet előtt bekövetkezett: Tóth Tibor egy felpasszolt labda után addig kereste a helyet a tizenhatoson belül, amíg meg is találta, ezt kihasználva pedig még a pihenő előtt egalizált – ami csak külön bosszantó lehetett a hagymavárosiak számára, hogy hiába volt több büntetőgyanús szituáció is, egyik után sem ítélt tizenegyest a játékvezető a hazaiaknak.

A szünet után főleg a küzdelem dominált a pályán, bár kisebb lehetőségek adódtak mindkét oldalon, de a fordulópont tíz perccel a vége előtt következett: István László egy ártalmatlan fault után mindenki meglepetésére megkapta második sárgalapját, így tíz emberre fogyatkozott a Makó: ráadásul az ezért járó szabadrúgást Tóth Tibor becsavarta Garamvölgyi Csaba kapujába, és mint később kiderült, ezzel meg is nyerte a meccset csapatának. A Makó végig egyenrangú partnere volt a Dunaújvárosnak, azonban mégis pont nélkül maradt, és egyre nehezebb a helyzete.

A Makó ezzel negyedik egygólos, összességében hatodik vereségét szenvedte el, Gémes Bencéékre pedig a következő fordulóban sem vár könnyebb feladat, hiszen a Pécs érkezik majd a Maros partjára a 10. játéknapon.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 9. forduló

Makó FC – Dunaújváros 1-2 (1-1)
Makó, vezette: Kulcsár Katalin (Molnár István, Imrő János).
Makó: Garamvölgyi – Sirokmán, Rakonczai, Tóth I., István, Vajna, Tóth Timotheusz (Patai – a szünetben), Lipták, Széll (Takács, 74′), Bánóczki (Bartucz, 85′), Gémes. Vezetőedző: Méhes Tibor.
Dunaújváros: Vaszócsik – Zvara, Csendes, Farkas, Karacs (Dorogi, 74′), Csehi (Ferencz, 56′), Tóth Tibor, Szepessy, Király, Tóth Á., Barna. Vezetőedző: Dobos Barna.
Gól: Széll (8′) ill. Tóth Tibor (42′, 81′).
Sárga lap: Tóth I. (7′), Sirokmán (13′) ill. Barna (26′), Karacs (51′), Tóth Tibor (70′).
Kiállítva: István (80′).

Méhes Tibor: “Hátul elkövetjük a szokásos hibáinkat, de ma egyenrangú partnerei voltink a Dunaújvárosnak. Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de felháborító, amit ma művelt. Nem tudom bántani a fiúkat, a szegény embert még az ág is húzza.”

Előző sztori

Szegedi festők művei a SZAB-székházban

Következő sztori

Szijjártó Péter: Magyarország követeli, hogy az EU megnyisson öt új csatlakozási tárgyalási fejezetet Szerbiával