Labdarúgás: a Szekszárdot fogadja a HFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október 22-én, vasárnap a Szekszárdi UFC lesz a vendége az NB III Közép csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi FC labdarúgó csapatának. A hazaiak továbbra is szezonbeli első győzelmükre hajtanak, ám a tapasztalatok alapján meglehetősen szoros csatára van kilátás.

A 11. fordulót rendezik a hétvégén az NB III-as labdarúgó bajnokságokban.
A Hódmezővásárhelyi FC két idegenben megvívott mérkőzést követően ismét a hazai közönség előtt futballozhat. Az immáron Szűcs Róbert vezetőedzővel felálló vásárhelyiek nincsenek könnyű helyzetben. A Baranya megyei kirándulás nem sikerült jól. A bajnoki címre pályázó Pécs és a Szentlőrinc SE is egyaránt 3-1-es győzelmet aratott a kék-sárgák felett. Különösen fájó lehet, hogy mindkét esetben gyors vásárhelyi góllal sikerült megszerezni a vezetést, a lendület azonban a találkozók hajrájára elfogyott.

Szűcs Róbert vezetőedző szerint ez lehet az egyik kulcskérdés a vasárnapi, Szekszárd elleni mérkőzésen. A héten többnyire ezen dolgoztak a fiúk, fejben és erőnlétben is ki kell tartani a meccs végéig.

Az előző idény őszi meccsén, szűk egygólos sikert arattak a vásárhelyiek. Máté Péter a fordulás után szerzett gólja ért pontokat. Tavasszal pedig Szekszárdon 0-0-s pontosztozkodás lett az összecsapás vége.

„Tisztában vagyunk, hogy mi vár ránk a hétvégén,erre készülünk egész héten. Tudjuk mi a gyenge pontjuk és mi az erősségük a szekszárdiaknak. Jelen helyzetünkben csak a győzelem az elfogadható. Ha szép játékkal, ha csúnya brusztolós focival, de nyernünk kell. Az elmúlt hetek játékán kell dolgoznunk még többet, csiszolgatni kell, és akkor hiszem, hogy meccseket fogunk nyerni.” – véli Kökény Tamás, a csapat játékosa.

A Szekszárd a szezonban eddig 10 meccsen 16 pontot gyűjtött. Legutóbb a Vecséssel játszottak 3-3-as döntetlent. Előtte pedig a Paks II. és a Honvéd II. csapatait verni tudták.
A gólokért az idei kiírásban is első sorban Fejes Péter felel, a 14 gólból, 6-ot szerzett ő. Illetve Szekszárdon játszik Bata Csongor is, aki korábban Hódmezővásárhelyen is futballozott.
A találkozót 2017. október 22-én, 14:30-tól rendezik a hódmezővásárhelyi városi stadionban.

(hfc1912.hu)

Előző sztori

Czibere Károly: Egy gyermeknek családban van a helye

Következő sztori

Labdarúgás: hétszeres olasz bajnok edző is bejelentkezett az MLSZ-nél