Sport

Kosárlabda: Veszprémbe látogat a Kosársuli

Kosárlabda: Veszprémbe látogat a Kosársuli

2017. október 19., csütörtök
Kosárlabda: Veszprémbe látogat a Kosársuli

Még csak a hatodik forduló következik az NB I/B csoportos kosárlabda bajnokságban, de már negyedik idegenbeli mérkőzésére készül a Vásárhelyi Kosársuli. A gárda ráadásul most igencsak hosszú út előtt áll: pénteken 17 órától Veszprémben játszanak Utasi Gábor fiai. A dolgukat azonban nem csak a hosszú út nehezíti meg, hanem az is, hogy a vendéglátók eddig mindössze egyszer hagyták el vesztesen a parkettet az idény kezdete óta.

A veszprémiek ragyogó szereplése koránt sem meglepetés, elég csak arra gondolni, hogy az előző évben épp, hogy csak lemaradtak az A csoportba kerülésről. Akkor az első osztályban idén jól rajtoló és jelenleg a hetedik helyen álló Debrecen ütötte el őket a feljutástól a döntőben. Az együttes magja viszont egyben maradt, ami azt eredményezte, hogy a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csak a nyitókörben kapott ki Nyíregyházán. Azóta viszont négy diadalt jegyeznek, igaz náluk gyengébb játékosállományú ellenfelek, a Békés, a Pécs és a Nagykőrös ellen. Bombaerős kezdő ötösükben négyen 14 pont fölött átlagolnak,

Körtélyesi

,

Cook

,

Hegedűs

és

Kovács

mellett

Helmeczinek

sem kell szégyenkeznie 12 egységes mutatója miatt.

Szabó Péteréket

ismerve elmondhatjuk, hogy a Hódmezővásárhely nem feltett kézzel érkezik riválisai otthonába. Ráadásul a kék-sárgák önbizalmán nagyot dobhatott a Bonyhád ellen 2 ponttal megnyert legutóbbi derbi. A parázshangulatú meccsen jól muzsikáltak a Csongrád megyeiek, hatan is 10 pont fölé jutottak.

Varga

és Szabó ihletett produkciója mellett az alakulathoz tavaly csatlakozott Molnár nyújtott leginkább figyelemre méltó teljesítményt. A győzelem mindenesetre ennek ellenére bravúrnak számítana a királynék városában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.