Kosárlabda: Veszprémbe látogat a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még csak a hatodik forduló következik az NB I/B csoportos kosárlabda bajnokságban, de már negyedik idegenbeli mérkőzésére készül a Vásárhelyi Kosársuli. A gárda ráadásul most igencsak hosszú út előtt áll: pénteken 17 órától Veszprémben játszanak Utasi Gábor fiai. A dolgukat azonban nem csak a hosszú út nehezíti meg, hanem az is, hogy a vendéglátók eddig mindössze egyszer hagyták el vesztesen a parkettet az idény kezdete óta.

A veszprémiek ragyogó szereplése koránt sem meglepetés, elég csak arra gondolni, hogy az előző évben épp, hogy csak lemaradtak az A csoportba kerülésről. Akkor az első osztályban idén jól rajtoló és jelenleg a hetedik helyen álló Debrecen ütötte el őket a feljutástól a döntőben. Az együttes magja viszont egyben maradt, ami azt eredményezte, hogy a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csak a nyitókörben kapott ki Nyíregyházán. Azóta viszont négy diadalt jegyeznek, igaz náluk gyengébb játékosállományú ellenfelek, a Békés, a Pécs és a Nagykőrös ellen.

Bombaerős kezdő ötösükben négyen 14 pont fölött átlagolnak, Körtélyesi, Cook, Hegedűs és Kovács mellett Helmeczinek sem kell szégyenkeznie 12 egységes mutatója miatt.

Szabó Péteréket ismerve elmondhatjuk, hogy a Hódmezővásárhely nem feltett kézzel érkezik riválisai otthonába. Ráadásul a kék-sárgák önbizalmán nagyot dobhatott a Bonyhád ellen 2 ponttal megnyert legutóbbi derbi. A parázshangulatú meccsen jól muzsikáltak a Csongrád megyeiek, hatan is 10 pont fölé jutottak. Varga és Szabó ihletett produkciója mellett az alakulathoz tavaly csatlakozott Molnár nyújtott leginkább figyelemre méltó teljesítményt. A győzelem mindenesetre ennek ellenére bravúrnak számítana a királynék városában.

Előző sztori

Előadás és klímastand a Kormányhivatalban

Következő sztori

Gázolaj-tolvajokat vettek őrizetbe