Kosárlabda: vért izzadt a győzelemért az OSE Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem biztos, hogy annyire nehéz győzelemre számított az OSE Lions a Kosársuli ellen, mint ahogy az szombat este összejött a Hódtói Sportcsarnokban. A Vásárhelynek nincs oka a szégyenkezésre, mivel a bajnokságban eddig veretlen, és a végső diadalra is esélyes Oroszlány ellen végig partiban voltak, csak az utolsó percek döntöttek.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a Vásárhely kapta el jobban a fonalat az elején: a listavezető csak 20-21-nél érte utol őket. Ekkor kezdte el kihasználni magasságfölényét az OSE, ám minimális előnynek Vas Péterék örülhettek az első szusszanás alatt.

Fergeteges hangulat uralkodott a Hódtói Sportcsarnokban, annyi szépséghibával, hogy minderről az oroszlányiak szurkolótábora gondoskodott. Agresszíven védekező és okosan támadó kedvenceik 4 pontos vezetéssel hálálták meg a buzdítást, közülük Illés és a palánk alatt Spangolo volt leginkább elemében. A kék-sárgák érezhetően gyorsabban fáradtak, mint ellenfeleik, de nem adták könnyen magukat. Szabó, Vas és Gajic tett a legtöbbet azért, hogy 44-45-nél újfent az Oroszlány nyakában lihegjenek.

A fordulás után kezdett egyre jobban megmutatkozni a vendégek erőfölénye: fizikai fölényüket okosan használva 46-54-re léptek meg. A Vásárhelynél a fiatal Bálint Erik villant meg többször ebben az időszakban, ám a sokat cserélő Vavra András fiai higgadtak maradtak, nem volt veszélyben a nem túl tetemes előnyük.

58-64-nél kezdődött az utolsó 10 perc, amelynek kezdetén robbantottak az oroszlánok, és pikk-pakk megduplázták a különbséget. Ekkor lépett színre Varga Zalán, aki 5 pontot varázsolt zsinórban. (64-69) Ekkor azonban úgy tűnt semmi sem jön össze Utasi Gábor legénységének, ráadásul 3 perccel a vége előtt Kiss Kornél bevitt egy hármast. Ez döntőnek bizonyult, mivel az így kialakult 9 pontos hátrányt már nem tudták ledarálni a Csongrád megyeiek, így végül az OSE Lions.

Férfi kosárlabda NB I/B csoport

Vásárhelyi Kosársuli – OSE Lions 75-83 (24-23, 20-22, 14-19, 17-19)
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 490 néző. Vezette: Gelencsér, Maár, Reisz.
Kosársuli: Szabó 13/3, Béres 5, BÁLINT 9, Vas 11/6, GAJIC 14. Csere: Horváth -, Pavlovic 8/3, Molnár 6, Varga 9/3, Kun-. Edző: Utasi Gábor.
Oroszlány: ILLÉS 18, Madár 9/3, KISS K. 18/3, Balla -, SPANGOLO 19. Csere: Schuj -, Zsíros 10, Burai 4, Kiss Á. 1, Bödör 2, Sömenek 2. Edző: Vavra András.

Utasi Gábor: “A listavezető ellen extra játékra lett volna szükség, hogy győzzünk, ez sajnos ma nem volt meg. Nagyon sokáig nyílt volt a mérkőzés, de fontos szituációkban hibáztunk ziccereket. sajnos a játékvezetői felfogáshoz sem tudtunk alkalmazkodni, de összességében nincs okunk a szégyenkezésre.”

Előző sztori

Megkezdődött a téli időszámítás

Következő sztori

Magyar Idők: Véget ér a Botka-féle bojkott a médiában