Kosárlabda: vereség szenvedett Veszprémben a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy arányú vereségbe szaladt bele a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben. A királynék városának csapata sikerével ismét bejelentette igényét az NBI B csoport bajnoki címére, amitől tavaly a döntőben ütötte el a Debrecen. A kék-sárgák jövő szombaton a szintén bajnokaspiráns Oroszlányt fogadják a Hódtói Sportcsarnokban.

Alaposan bekezdtek a srácok mindkét oldalon, hiszen alig kezdődött el a derbi, már 13-9 állt az eredményjelzőn. A veszprémiek ekkor gyújtották be a rakétát, és 13 ponttal elhúztak. A játékrész végére nem igazán csökkent a különbség még annak ellenére sem, hogy Mérész edző sokat pihentette legjobbjait. (27-19)

A kisszünet után Kovács pillanatai következtek, gyorsan berámolt 4 pontot a Vásárhelynek. Lógár sem tétlenkedett, így 18-cal rázták le a vendégeket, akiknél nem igazán remekelt senki. 6 minutum telt el a periódusból, de a Hódmezővásárhely mindössze 7 pontot kapart össze. Majd egy hangyabokányit javult a helyzet, amiben Szabónak volt kulcsszerepe: 15 pontot szorgoskodott össze a hosszú pihenőig. Azonban még így is volt miért törnie a fejét a félidő előtt Utasi Gábor edzőnek, fiai 15 egységnyi hátrányt szedtek össze a fordulás előtt. (54-39)

A szusszanás és a tanácskozás nem sokat lendített a Csongrád megyeiek helyzetén. Nem bírtak Kováccsal, az ő produkciója mellett a korábbi válogatott Körtélyesi rutinja és Cook kosarai tovább röpítették a Veszprémet, akik 72-42-nél már zsebükben tudhatták a győzelmet. Hegedűsék 24-8-as rohanása megpecsételte Vas Péterék sorsát, akiknek már csak az eredmény kozmetikázása lehetett a kitűzött cél a hátralévő másfél negyedben.

A végén már visszavettek a tempóból a vásárhelyi nevelésű Schédát a soraikban tudó Cook-ék, ami segített, hogy a hódmezővásárhelyiek tudjanak néhány pontot faragni a jelentős különbségből. Mindkét mester a cserejátékosainak biztosított ebben a szakaszban több lehetőséget, a vendégeknél Kelemen élve a kapott idővel 14-et suhintott a riválisoknak. Mindez csak a szépítésre volt elég, a végeredmény: Veszprém-Vásárhely 98-80.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Vásárhelyi Kosársuli 98-80 (27-19, 27-22, 27-13, 17-28)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés alapszakasz, Piros Csoport.

Vezette: Esztergályos R., Tóth K., Sabáli L.
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 184 néző.
Veszprém:
COOK 25/9, LÓGÁR 11, Hegedűs 15/6, Körtélyesi 8, KOVÁCS 28/9.
Csere: Pável -, Simon L. 6, Schéda 5, Schmitz -, Simon M. -.
Edző: Mérész Csaba
Kosársuli: Szabó 15, Kun 3/3, Vas 6/6, Pavlovic 8, Gajic 13.
Csere: Bálint 9, Varga 4/3, Molnár 6, Béres -, Kelemen 14, Rostás 2, Horváth -.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: „Nagyon rossz ritmusban kezdtük a meccset. Nem tudtunk mit kezdeni az agresszív védekezéssel, és a 28 eladott labda megpecsételte a sorsunkat. A negyedik negyedben sikerült egy kicsit kozmetikázni az eredményen. Egy hét múlva otthon javítunk.”

Előző sztori

Nyolc embert juttatott kórházba egy késes ámokfutó Lengyelországban

Következő sztori

Völner: az ország elsöprő többsége nem akar párhuzamos társadalmakat