Novemberi Szerencsenapok Extra

Kosárlabda: óriási izgalmak között nyert a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megszerezte második idénybeli győzelmét a Vásárhelyi Kosársuli. A Bonyhád elleni összecsapás végig óriási izgalmat hozott, így a közönség élvezetes mérkőzést láthatott a Hódtói Sportcsarnokban. A derbin Utasi Gábor csapatából hatan dobtak tíz pont fölött, a vége 96-94 lett.

Harcos csapat benyomását keltette az elején a Bonyhád: erőszakos betörésekkel és okos távolikkal operáltak. Ennek köszönhetően 5 perc után 8-10-re vezettek is. Ezután még jobban bepörögtek a Tolna megyeiek, Faragó irányításával olajra léptek. (16-25)

Volt mit megbeszélnie a kisszünetben a hazai alakulatnak, a tanácskozás úgy tűnt, hogy jól sikerült, mivel 42-37-nél már vezettek a kék-sárgák. Ebben Szabónak voltak a legnagyobb érdemei, ő 9 pontot termelt be, de a padról beálló Varga és Vas játszott rosszul, mindketten a hármas vonal mögül voltak eredményesek. A bonyhádiak nem adták könnyen magukat, ennek ellenére az előny a félidőig is kitartott.

Parázs percekkel indult a következő 10 perc, sokszor már-már pankrátorrá változtak a kosarasok. Kettőre jött fel a Bonyhád erőszakos játékának köszönhetően, de Varga távolijaival nem tudtak mit kezdeni, a 24-esben játszó Kosársuli spíler két trojkát suhintott. Utasi Gábor fiai ráadásul irtózatos agresszivitással védekeztek, ami 65-56-os állást hozott a periódus vége előtt 3 perccel. Őrültre sikerült az utolsó néhány minutum, melynek végén Somogyfoki Péter futtából dobott egy utolsó másodperces hármast. (74-71)

Óriási küzdelmet hozott a végjáték. A Vásárhelynél Molnár Bence percei következtek, miközben Vasnak a palánk alatti erős emberrel, Tömösváryval kellett csatáznia. Majd az egész meccsen brillírozó Faragó és Szabó kezdett triplaháborút, amibe Tömösváry kapcsolódott be, 2 egységre felhozva együttesét. Ezután ismét ellépett a Hódmezővásárhely, de a korábbi forgatókönyv megismétlődött, és 2 pontra felzárkóztak a bonyhádiak, ám Tömösváry utolsó másodpercben eleresztett hármasa célt tévesztett, így a Vásárhelyi Kosársuli 96-94-re behúzta második győzelmét az idényben.

NB I/B csoportos kosárlabda mérkőzés

Vásárhelyi Kosársuli – Bonyhádi KSE 96-94 (16-25, 32-18, 26-28, 22-23)
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 400 néző, vezette: Gergely Cs., Borgula Gy., Földi L..
Kosársuli: SZABÓ 19/3, Béres 5/3, Bálint 3, VAS 12/3, Gajic 12. Csere: VARGA 16/12, Kun 2, PAVLOVIC 12, Horváth -, MOLNÁR 15. Edző: Utasi Gábor.
Bonyhád: FARAGÓ 30/15, Baki 10, Somogyfoki P. 19/12, Kovács 7/3, TÖMÖSVÁRY 13/3. Csere: Gébert 4, Somogyfoki S. 2, Gombos 9, Fetzer -. Edző: Morgen Frigyes.

Utasi Gábor: “Két támadó szellemű csapat küzdelme volt a mai, szoros meccsen, de végig vezetve végül egy kosárral győztünk. Hatan is 10 pont fölött dobtak a játékosaim közül, és ez kellett ahhoz, hogy ezt a jó Bonyhádot legyőzzük. Gratulálok a csapatomnak!”

Előző sztori

A biztonság jelentheti Európában a legnagyobb értéket

Default thumbnail
Következő sztori

Parlamenti választás kezdődött Ausztriában

Legutóbbi hasonló cikkek