Kosárlabda: fölényes Kosársuli győzelem a Hepp-kupában

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy arányú, 51 pontos sikerrel lépett tovább a Hepp Ferenc Emlékkupában az NBII-es Békéscsaba elleni, idegenbeli győzelmét követően a Vásárhelyi Kosársuli. Utasi Gábor mester fiai végig kezükben tartották a mérkőzést, ami jó önbizalomszerzési lehetőség volt a Bonyhád elleni hétvégi bajnoki előtt. A Tolna megyeiek elleni NBI B-s találkozót október 14-én szombaton 18:30-kor rendezik a Hódtói Sportcsarnokban.

Szokatlan kezdő ötössel indította a meccset a Kosársuli. Utasi Gábor edző ugyanis úgy gondolta, hogy a találkozó remek alkalom lehet arra, hogy többféle védekezési és támadási variációt is kipróbáljon csapatával. Ezek között volt, ami bevált és volt, ami nem. Ennek ellenére az első periódusban a hazai Czifrák két triplája után (melyek közül az egyik egy klasszikus palánkos volt) 9 percig nem kaptak kosarat a vásárhelyiek, így már az első játékrészben tetemes, 19 pontos előnyt tudhatott zsebében a vendégalakulat.

Vas Péterék végig kezükben tartották a találkozó irányítását, így azok is több lehetőséghez jutottak, akik a bajnokikon kevesebbet játszottak eddig. A csabaiak a kezdeti megilletődöttség után magukra találtak, a második negyedben többnyire távolról voltak eredményesek. A mérkőzésen azonban nem született meglepetés, mivel a Hódmezővásárhely egy ragyogó hajrával fölényes, 51 pontos győzelmet aratott a végig jó hangulatú, sportszerű összecsapáson.

Jó hír, hogy a vásárhelyi nézőknek már nem kell sokáig újabb kosárlabda mérkőzésre várniuk, mivel a Kosársuli 2017. október 14-én, szombaton 18:30-tól ismét a Hódtói Sportcsarnokban lép pályára. Akkor az utóbbi években is remekül szereplő, és mumusnak számító, a békéscsabaiaknál jóval nagyobb játékerőt képviselő Bonyhádot fogadják hazai pályán. A derbit továbbra is ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók.

Hepp Ferenc Emlékkupa

Békéscsabai KK – Vásárhelyi Kosársuli 50-101 (6-25 18-27 14-19 12-30)
Békéscsaba, 20 néző. Vezette: Borgula, Kátay.
Kosársuli: Pavlovic 9, Vas 9/9, Gajic 8/3, Molnár 12/3, Rostás 6. Csere: Szabó P 10/3, Varga Z 9/3, Béres 14/6, Kelemen 10/6, Szarka 10, Bálint 4. Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: „Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz!”

Default thumbnail
Előző sztori

Már több mint húszezren kitöltötték a konzultációs kérdőívet

Következő sztori

Újabb 5 ezer mesekönyv érkezik a gyermekkórházakba

Legutóbbi hasonló cikkek