Körözött Mazdát fogtak el Röszkén

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar rendőrök a szlovén hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőn. A sofőrrel szemben közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás – írja a police.hu.

Egy bosnyák állampolgárságú férfi október 24-én 5 óra körül egy osztrák honosságú Mazda sofőrjeként akarta az országot elhagyni a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Az intézkedés során kiderült, hogy a forgalmi engedélyben szereplő és a személyautón lévő alvázszám nem egyezik, valamint a gépkocsin lévő osztrák hatósági jelzést nem a járműre adták ki. Az ellenőrzés megállapította, hogy az autót eredetileg Szlovéniában helyezték forgalomba és az szerepel a Schengeni Információs Rendszerben.

A magyar rendőrök a Mazdát lefoglalták. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Előző sztori

Húsz migránst találtak egy kisteherautóban a román határon

Következő sztori

Fidesz: folytatott-e Gyurcsány cége tiltott hitelezést?