/

Korognai Károly emléke előtt tisztelegnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Monodrámával tisztelegnek a néhai színész-rendező emléke előtt pénteken, Zsombón.

„Ahhoz a baráti körhöz tartozom, amelynek kötelessége Korognai Károly emlékét fenntartani és ápolni. Erős baráti kapcsolat alakult ki köztünk az évek során, és annak ellenére, hogy már nincs közöttünk, úgy érzem, sok mindennel tartozom neki” – fogalmazott portálunknak Janik László színművész, a darab írója. Kiemelte, a vilagvege.hu monodrámát évekkel ezelőtt írta, és noha már akkor Korognai Károlynak, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok volt igazgatójának ajánlotta, soha nem gondolta volna, hogy elérkezik a nap, amikor az emlékére fogja játszani. A részben önéletrajzi ihletésű történet egy ötven év körül férfiról szólt, aki méltatlanul elveszíti állását. Janik hozzátette, jelen pillanatban az általa írt és rendezett darabnál semmi nem tudná pontosabban megfogalmazni érzéseit.

A monodráma többek közt olyan sorsfordító kérdéseket boncolgat, amelyekkel egy, az állását, egzisztenciáját elveszítő férfinak szembe kell néznie. A közönség először október 13-án, pénteken este 19 órakor láthatja a darabot, a zsombói József Attila Közösségi Házban.

Előző sztori

„Ez örök szerelem” – vallja Csizmadiáné Fülöp Éva női szabó

Következő sztori

Bakondi: romlott az európai belbiztonsági helyzet az elmúlt években