Kultúra

Korognai Károly emléke előtt tisztelegnek

Korognai Károly emléke előtt tisztelegnek

2017. október 12., csütörtök
Korognai Károly emléke előtt tisztelegnek

Monodrámával tisztelegnek a néhai színész-rendező emléke előtt pénteken, Zsombón.

„Ahhoz a baráti körhöz tartozom, amelynek kötelessége

Korognai Károly

emlékét fenntartani és ápolni. Erős baráti kapcsolat alakult ki köztünk az évek során, és annak ellenére, hogy már nincs közöttünk, úgy érzem, sok mindennel tartozom neki” – fogalmazott portálunknak

Janik László

színművész, a darab írója. Kiemelte, a vilagvege.hu monodrámát évekkel ezelőtt írta, és noha már akkor

Korognai Károlynak

, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok volt igazgatójának ajánlotta, soha nem gondolta volna, hogy elérkezik a nap, amikor az emlékére fogja játszani. A részben önéletrajzi ihletésű történet egy ötven év körül férfiról szólt, aki méltatlanul elveszíti állását. Janik hozzátette, jelen pillanatban az általa írt és rendezett darabnál semmi nem tudná pontosabban megfogalmazni érzéseit. A monodráma többek közt olyan sorsfordító kérdéseket boncolgat, amelyekkel egy, az állását, egzisztenciáját elveszítő férfinak szembe kell néznie. A közönség először október 13-án, pénteken este 19 órakor láthatja a darabot, a zsombói József Attila Közösségi Házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.