Koncertsorozatot hirdetett a Filharmónia Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar és a nemzetközi zenei élet kiváló képviselőivel találkozhat a Filharmónia Tisza-bérletsorozatán a közönség Szegeden – közölte Szamosi Szabolcs, a cég ügyvezető igazgatója hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen.

A szakember a koncertsorozatot bemutató hétfői sajtótájékoztatón elmondta, egyre színesebb és bővülő a komolyzenei kínálat Szegeden. Ennek része a tavaly útjára indított Tisza-bérletsorozat, amely minden eddigi koncertjén telt ház volt.

Az igazgató büszke arra, hogy évről évre növekszik az ifjúsági koncertek látogatottsága is, e hangversenyeken az előző évadban több mint hatezren vettek részt Szegeden és Csongrád megye más településein, a sorozat pedig idén újabb helyszínekkel egészül ki.

A Tisza bérlet különlegessége, hogy a komolyzene kedvelői egy sorozaton belül halhatnak kamara- és szimfonikus zenekari műveket. A nyitóhangversenyen november 21-én Hamar Zsolt dirigálja a Nemzeti Filharmonikus Zenekart, az est szólistája pedig Suren Bagranuti örmény gordonkaművész lesz. A hagyományos karácsonyi koncerten a Szegedi Kamarazenekar lép föl Vivaldi és Mendelssohn művekkel, az utóbbiak közt egy igazi különlegességgel: a d-moll hegedűverseny Bálint János készítette fuvola átiratával.

Februárban a Tisza Hotel koncerttermében a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Miklósa Erika ad hangversenyt. Az operaénekesnő Händel A szerelem delíriuma című szólókantátáját adja elő a zenekar kíséretével.

Márciusban az Óbudai Danubia Zenekar koncertezik a Szegedi Nemzeti Színházban Sztanyiszlav Kocsanovszkij vezényletével, a hangverseny szólistája a tavalyi Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny győztese, Tomoki Szakata.

A sorozat zárókoncertjét a húsvéthoz kapcsolódva a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy-kórus adja. Gyüdi Sándor dirigálásával Bach Húsvéti oratóriuma és Mennybemeneteli oratóriuma hangzik el.

Előző sztori

A szabadság napjára emlékeznek Makón

Következő sztori

Arany-Tóth Ferencre emlékeztek az Emlékpontban