Kommandósnak adta ki magát az egykori DK-s

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

TEK-esnek adta ki magát és politikai kapcsolataira hivatkozva 80 millió forintot csalt ki egy vállalkozótól Kőrös Gusztáv, a solti cigány önkormányzat vezetője, a Demokratikus Koalíció volt tagja.

“Ötödmagával fogta el még pénteken a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik felszámolóegysége Kőrös Gusztávot, Gyurcsány Ferenc volt párttársát a Demokratikus Koalícióban (DK), a szocia­listákat 2013-ben megrázó bajai hamis videó egyik készítőjét, a solti cigány önkormányzat vezetőjét” – közölte a Magyar Idők.

A Somogy Megyei Főügyészség szerint az öt csaló kommandósnak adta ki magát egy Kaposvár környéki településen és politikai kapcsolataikra hivatkozva azt ígérték egy vállalkozónak, hogy megnyerhet egy több száz milliós közbeszerzési pályázatot, mindezt 80 millió forint fejében. A látszatot kommandósruhával, fegyverutánzatokkal és egy kék villogós fekete gépjárművel erősítették meg.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kezdeményezte az öt gyanúsított előzetes letartóztatását. Ezt a Kaposvári Járásbíróság hétfőn 30 napra elrendelte.

A PestiSrácok szerint nem ez az első ilyen jellegű eset, tavasszal Debrecenben szintén politikai kapcsolatokra hivatkozva üzleteltek ál-TEK-esek. Néhány hónappal később a Józsefvárosban tűnt fel a kommandós különítmény. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Nemzeti Védelmi Szolgálat vizsgálatot kezdett. Napok alatt megállapították, hogy a magukat terrorelhárítóknak kiadó banda vezetője Kőrös Gusztáv, aki korábban a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióban politizált, valamint ő készítette 2014-ben a bajai hamis videót, állítása szerint az MSZP megbízásából.

Default thumbnail
Előző sztori

Ezer diák várja a bérét május óta a Czeglédy-ügyben

Következő sztori

A „pozitív” kampányról

Legutóbbi hasonló cikkek