Kilenc év fegyházra ítéltek egy kábítószerrel kereskedő férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy jászladányi férfit, aki mintegy egy kilogramm pentedront, utcai nevén kristályt vásárolt továbbértékesítési szándékkal 2015-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg negyvenéves férfit.

A vádlott 2015 februárjában egy internetes oldalon megadott telefonszámon vette fel a kapcsolatot egy ismeretlenül maradt férfival, hogy tőle pentedront vásároljon. A telefonos egyeztetés után 2015. február 21-én egy ismerősével kocsival Jászladányból Budapestre utazott. Itt egy szupermarket parkolójában az ismeretlen személytől 800 ezer forintért megvett 998,86 gramm drogot. Azt tervezte, hogy a kábítószert 1000-2000 forintos grammonkénti áron továbbértékesíti.

A vádlott visszaindult Jászladányba, de Újszászon az autót a rendőrség ellenőrizte, és ekkor megtalálták a kábítószert. A lefoglalt kábítószer a különösen jelentős mennyiség alsó határát (140 gramm) többszörösen meghaladja.

Előző sztori

Nézőpont: az MSZP vezetése soha nem kedvelte Botkát

Következő sztori

„Tarjáni klasszikus zenei estek” a Csongor téri Közösségi Házban