Kultúra

Káosz és Rend - a MAOE kiállítása a Reök-palotában

Káosz és Rend - a MAOE kiállítása a Reök-palotában

2017. október 4., szerda
Káosz és Rend - a MAOE kiállítása a Reök-palotában

Káosz és Rend címmel a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) több mint hatszáz tagjának alkotásaiból nyílik a hazai kortárs képzőművészeti törekvéseket bemutató reprezentatív tárlat szombaton a Reök-palotában.

Nátyi Róbert

, az intézmény művészeti vezetője elmondta, a MAOE fél évtizede azzal a szándékkal hívta életre szalon jellegű tematikus kiállítás-sorozatát, hogy megmozdítsa a magyar képzőművészszakma szinte egészét. Évek óta több mint hatszáz művész jelentkezik ezekre a kiállításokra: a festészet, a grafika, a kisplasztika, az iparművészet és a fotográfia eszközeivel közelítik meg az aktuális tárlat tematikáját, amely idén a Káosz és a Rend viszonya. A művészettörténész szerint a szegedi tárlatra inspiratív anyag gyűlt össze. A csaknem 650 alkotás még a Reök-palota kétszintes kiállítóterében sem férne el, ezért az alkotásokat nem a maguk fizikai valójában, hanem térinstallációként, 70-szer 100 centiméteres reprodukciókon mutatják be. A kiállítótérben a látogatókat a művek egyfajta zsúfoltsága fogadja, de a szakember úgy látja, ez önmagában erőt ad, ebben a mennyiségben már nem zavaró. Az érdeklődők pedig a hazai kortárs képzőművészet viszonylag széles szegmensét ismerhetik meg. A MAOE kiállítás-sorozatának első állomásán, a Fővárosi Nagycirkuszban hasonló formában találkozhatott a közönség a kortárs alkotásokkal, majd a szentendrei MűvészetMalom adott helyet a tárlatoknak. Nátyi Róbert a tízéves Regionális Összművészeti Központban folyó munka elismerésének is tartja, hogy idén Szegeden mutatkoznak be az egyesület képzőművész tagjai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.