Hollik: a Czeglédy-ügy károsultjai az MSZP és a DK károsultjai

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz és a KDNP szerint azok a diákok, akik nem kapták meg a jogosan nekik járó munkabérüket Czeglédy Csaba cégétől, tulajdonképpen az MSZP-nek, a DK-nak és Gyurcsány Ferencnek a károsultjai – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azt követően nyilatkozott, hogy a gazdasági bizottság megtárgyalta a Fidesz és a KDNP határozati javaslatát, amelyben felkérik a kormányt, hogy kártalanítsa az érintett diákokat.

Hollik István hozzátette: a kártalanítás mellett kezdeményezésük másik célja, hogy a kormány által kifizetett kárrendezés költségének végső teherviselője a károkozó legyen. Rámutatott: mivel erős a gyanú, hogy a Czeglédy-ügy az MSZP és a DK pártfinanszírozási botránya, ezért úgy gondolják, ha ennek bizonyítottsága megalapozott, akkor a kárt végső soron az MSZP-nek és a DK-nak kell megfizetnie, a nekik nyújtott állami támogatásból kell a pénzt levonni.

Elmondta: az előzetesben ülő Czeglédy Csaba MSZP-s, DK-s önkormányzati képviselő cége több száz diákot csapott be és nem fizette ki nekik a jogosan járó munkabérüket, sőt a legújabb információk szerint erős a gyanú, hogy felnőtteket is alkalmaztak diákként.

Hollik István szerint az ügy azért is felháborító, mert “ezer szállal” kötődik az MSZP-hez és a DK-hoz, és erős a gyanú, hogy az a 3 milliárd forint, amely hiányzik Czeglédy Csaba cégéből, tulajdonképpen DK és az MSZP pártfinanszírozását szolgálta.

Hangsúlyozta: még gyanúsabbá teszi az ügyet, hogy Gyurcsány Ferenc 80 millió forint kölcsönt biztosított Czeglédy Csaba cégének, bár tudta, hogy a vállalkozás régóta nem fizette a közterheket.

Amíg ezt a pénzt elvették a diákoktól, addig Czeglédy Csabának több milliós fizetése és egy trezorja volt Ausztriában, amelyben aranyrudakat találtak – tette hozzá.

A KDNP-s képviselő szerint ez mind arra mutat, hogy a Czeglédy-ügy a baloldal, Gyurcsány Ferenc DK-ja és az MSZP pártfinanszírozási botránya, így azok a károsultak, akiknek nem fizettek, tulajdonképpen az MSZP, a DK és Gyurcsány Ferenc károsultjai.

Megjegyezte: a Gyurcsány Ferenc által nyújtott hitel miatt az is felmerülhet, hogy a Czeglédy Csaba által tulajdonolt cégnek Gyurcsány Ferenc volt az igazi irányítója, és Czeglédy csak strómanként járt el.

Arra a kérdésre, hogy miért a parlamenttel mondatják ki Czeglédy Csaba bűnösségét, miért nem várják meg a bíróság döntését, Hollik István azt mondta: van egy bírósági eljárás, de az már teljesen egyértelművé vált, hogy Czeglédy Csaba cége, a Humán Operátor Zrt. nem tud fizetni a több száz károsult diáknak, így a Fidesz és a KDNP ezt akarja orvosolni.

“Elfogadjuk tényként, hogy Czeglédy Csaba cége nem fizetett ezeknek a diákoknak,(…) ennek kimondását én is megtehetem, hiszen ezek tények” – hangsúlyozta.

Jelezte: a javaslat meg kívánja várni bíróság ítéletet, hiszen azt mondja ki, hogy amennyiben bizonyítottságot nyer, hogy az eltűnt pénz az MSZP és a DK pártfinanszírozását szolgálta, akkor ezeknek a pártoknak kell a kárt megtéríteni.

Az adóhatóság eljárására vonatkozó kérdésre azt mondta: a hatóságok a törvények szerint jártak el, a NAV-nak ilyen helyzetben nincsen más lehetősége, mint a számlák zárolása.

Hollik Istvánt arról is a kérdezték, hogy Orbán Viktor kedden Passauban, a Passauer Neue Presse című lap által rendezett pódiumbeszélgetésen egy Soros György tevékenységét firtató kérdésre azt mondta: hatalmas nemzetközi civil hálózat kapcsolódik a nevéhez, és “miközben mi a határ megvédéséért küzdöttünk”, ezek a szervezetek megtámadták a katonákat, segítették az illegálisan belépő migránsokat, segédkeztek a törvénytelen határátlépésekben, és mindez nem fogadható el.

A KDNP-s képviselő szerint a miniszterelnök arra gondolhatott, hogy a magyar katonák és rendőrök a kötelességüket teljesítették, védték a magyar határokat és megvédték a magyar emberek biztonságát, ugyanakkor azt is látható volt, hogy voltak és vannak olyan civil szervezetek, amelyek ezt próbálták gátolni vagy megnehezíteni.

A politikus a sajtótájékoztató után az MTI-nek azt mondta: a röszkei zavargás miatt bíróság elé állított Ahmed H.-t is a “Soros-szervezetek emberének tartjuk”.

Személyesen vezette a határáttörési kísérletet, megtámadta a rendőröket – jelentette ki.

Hollik István hangsúlyozta: volt olyan “Soros-szervezet”, amely kis kiadványokat adott ki, és ezekben az szerepelt, hogy az illegálisan Európába érkező migránsok kerüljék a magyar hatóságokkal való együttműködést, mert az számukra nem lesz kedvező, és inkább illegálisan, a hatósági személyekkel nem kontaktust teremtve próbáljanak Európa szíve felé utazni.

Vagyis arra szólítottak fel civil szervezetek, hogy a migránsok kerüljék ki a hatóságokat, és illegálisan lépjenek be az ország területére, így gátolták a magyar hatóságok munkáját – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy számos “Soros-szervezet” mind a mai napig azt támogatja, hogy bevándorlók be tudjanak jönni Európába, a magyar hatóságok viszont ezt meg akarják gátolni

Így a magyar hatóságok és a civil szervetek között van egy konfliktus – mondta Hollik István.

Előző sztori

Fidesz: folytatott-e Gyurcsány cége tiltott hitelezést?

Következő sztori

Fogadóóra a Szentesi Rendőrkapitányságon