Házilag kialakított rejtekhelyen lapult a kábítószerszállítmány

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 22 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén.

A NAV munkatársai egy montenegrói rendszámú Renault Laguna típusú autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető montenegrói férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával, csak testvéréhez utazik Németországba.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban felkeltette a jármű szerkezeti felépítését gyanúsnak találták, ezért azt alaposabban is átkutatták. A vizsgálatkor a pénzügyőrök a vezető melletti ülés alatt egy házilag kialakított rejtekhelyet találtak, melyből 34 csomagban, több mint 22 kilogramm olyan növényi törmelék került elő. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a csomagok marihuánát tartalmaztak.

A pénzügyőrök a 44 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járművet vezető montenegrói állampolgárt feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Előző sztori

Orbán: Magyarország történetében először fizetünk nyugdíjprémiumot

Következő sztori

Matolcsy: eredményes évet zárt a Magyar Nemzeti Bank 2016-ban