Novemberi Szerencsenapok Extra

Ha Advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2017-ben már hatodik éve, hogy közvetlen adventi járatokat indít a MÁV Zrt. leányvállalata a Napfény városából a Császárvárosba, Bécsbe! A MÁV Nosztalgia Kft. Élményvonata, a „Napfény Advent Expressz” 2017. november 25-én gördül ki a Szeged Nagyállomásról. Az idei adventi élményutazás két új fakultatív programot is kínál, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

2017-ben is elsőként Szegedről indult útnak az Advent Expressz. November 25-én szombat hajnalban szállhatnak fel a szegedi utasok a „Napfény Advent Expressz” fedélzetére, hogy kellemes hangulatban tehessenek egy karácsonyi vásárlással egybekötött, hangulatos téli kirándulást a csodás fényekben úszó bécsi advent vásárban. Bécs városában a „Wiener Adventzauber” (bécsi adventi varázslat) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik és a város legszebb terei hangulatos karácsonyi vásárrá alakulnak át. A Maria-Theresien-Platz standjai karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák világával fűszerezi az ünnepi hangulatot. A kulturális időtöltést kedvelők a Schönbrunni palota és díszkert is megtekinthetik, mely télen is csodálatos látványt nyújt. A különböző tárlatvezetésekről és az árakról a www.schoenbrunn.at oldalon található részletes információ.

A Napfény Advent Expresszen igazán Élmény az utazás! A vonat fedélzetén ünnepi hangulat és színvonalas vasúti szolgáltatások – host és hostessek, üdvözlőital és falatkák, utastájékoztatás, hangulatos étkezőkocsi kedvező árakkal, játékos Totó értékes nyereményekkel, térkép, búcsúajándék – várja az utasokat. Két kocsiosztály közül választhatnak az utasok: Standard és Pullman Club osztály. A hosszú utazásokra specializálódott, kényelmes, tiszta vasúti kocsikban névre szóló a helybiztosítás. A szerelvényben hangulatos étkezőkocsi közlekedik, ahol mérsékelt árakon étkezhetnek az odaútban reggelizni, visszaútban vacsorázni vágyók. Az Orfeum bulikocsiban a zenés-táncos szórakozást kedvelőket rophatják. A vonaton Törzsutas Passport is váltható, melybe ezen utazás alkalmával egy törzsutas pecsét kerül.

A MÁV Nosztalgia idén két új bécsi fakultatív programmal bővíti kínálatát:

A) program
Városnéző séta idegenvezetővel
A program keretében városnéző sétát indítanak idegenvezetővel Bécs legszebb látnivalóit bemutatva. A sétához audioguide fejhallgatót is biztosítanak. A séta útvonala: West Bahnhof, Maria Hilfer Straße, Maria Therésia emlékmű, Szépművészeti Múzeum, Természettudományi Múzeum, Hofburg – Hősök tere, Kincstár, Ágostonrendiek temploma, Nemzeti könyvtár, Istállóvár, Albertina, Állami Operaház, Ferencesek tere, Mozart Figaró ház, Szent István dóm.

A program végeztével a vonat visszaindulásáig szabadidő áll rendelkezésre.
Részvételi díj: 3.990 Ft/fő
(minimum létszám: 20 fő, időtartama kb. 3 óra.)

B) program
Városnézés Nosztalgia villamossal, idegenvezetővel
A program keretében az adventi Bécs híres épületeit és történeteit nosztalgia villamossal utazva fedezhetik fel az érdeklődők. Az utazás során idegenvezető mutatja be hangosbemondó segítségével a villamos által érintett látnivalókat.

A villamos útvonala: A Westbahnhof-tól a Kaiserstrasse, Theater an der Josefstadt (Józsefvárosi Színház), Hummel kávéház, Ringstrassé-ra (Körút), Volksgarten-t (Népkert) Theseus-szentélyével, Hofburg (császári palota), Természettudományi és Szépművészeti Múzeum, Mária Terézia szobra, Burggarten (Palotakert), Friedrich Schiller emlékmű, Operaház, Schwarzenberg herceg tábornagy lovasszobor, Stadtpark (Városliget), Kursalon-ra és Johann Strauß aranyozott szobra, Coburg palota, MAK (Iparművészeti Múzeum), Postatakarékpénztár, Radetzky marsall lovasszobor, Ferenc József rakpart, St. Ruprecht templom, Ringstrasse toronyház, Rossauer Kaserne (Rossau-i laktanya), Börse (valahai Tőzsdeház), Votivkirche (Fogadalmi templom), Bécsi Egyetem, Burgtheater (Várszínház), Rathaus (Városháza), Wiener Christkindlmarkt (Adventi Vásár).

A program végeztével a vonat visszaindulásáig szabadidő áll rendelkezésre. A vonathoz mindenkinek egyedül kell visszajutnia.
Részvételi díj: 6.500 Ft/fő
(minimum létszám: 20 fő, időtartam: kb. 45 perc)

Részvételi díj Standard osztályon (Szeged, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös, Cegléd felszállással) felnőtt teljes áru: 13.990 Ft/fő, gyermek (4-14 éves korig): 9.990 Ft/fő áron váltható. Gyermekeknek 4 éves korig az utazás külön ülőhely nélkül díjmentes.
Részvételi díj Pullman Club osztályon (Szeged, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös, Cegléd felszállással) 2 vagy 4 személyes asztalnál 21.990 Ft/fő áron váltható. 4 személyes asztal legalább 3 fő együtt utazása esetén foglalható!

A 2017. november 25-én Szegedről 4.05-kor induló adventi járat 10.10-re érkezik Bécs/Wien Westbahnhof pályaudvarra, ahonnan 17.08-kor indul vissza, és 22.58-kor érkezik meg utasaival Szegedre.
Az utazáshoz – felnőttek és gyermekek részére egyaránt – érvényes útlevél vagy személyazonosító okmány szükséges.

Részvételi jegyek a MÁV Nosztalgia Kft. vidéki partnerhálózatánál elővételben válthatók, Szegeden az alábbi utazási irodákban:

Adria Tours (Szeged, Kárász u. 9.),
C & T Hungary (Szeged, Dugonics tér 12.),
Montana Tours (Szeged, Somogy Béla u. 20.),
N+Szeged (Szeged, Feketesas u. 19-21.)
OTP Travel (Szeged, Kárász u. 15.),
Top Tours Utazási Iroda Kft. (Szeged, Szentháromság u. 15.)

Menetrend, jegyárak és további bővebb információ: www.mavnosztalgia.hu

„Napfény Advent Expressz” program-link:
www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/866

Default thumbnail
Előző sztori

Csongrád megyei fürdők is készülnek a Magyar fürdőkultúra napjára

Következő sztori

Negyven külföldi tanulót és tanárt fogadnak a Móravárosiban

Legutóbbi hasonló cikkek