Gombásznapot tartanak a Füvészkertben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap a gombáké lesz a főszerep a Szegedi Füvészkertben, ahol érdekes programokkal várják a látogatókat.

Annak ellenére, hogy nem hegyvidéken élünk, Szeged környékén is gazdag és egyedi gombafajokkal találkozhatunk. A gombák különleges – az állatoktól és a növényektől is különböző – élőlények, fontos ökológiai szerepet töltenek be, genetikai változatosságuk rendkívüli, hatékony lebontó enzimeik biotechnológiai alkalmazással kecsegtetnek, a gyógyászatban nélkülözhetetlen hatóanyagokat termelnek és nem utolsósorban látványos, színes termőtesteket hoznak létre. Róluk szól a vasárnap a Füvészkertben délelőtt kilenc órától délután négyig.

Kilenc órától ingyenes gombaszakértői vizsgálattal várják a látogatókat, bárki elviheti megvizsgáltatni az általa szedett gombát. Tíz órától gombasimogató, pöfetegpuffogtatás, spóranyomtatás, taplófaragás és festés, kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket, 14 órától pedig Sándor Attila képekkel illusztrált előadása és interaktív bemutatója segítségével tekinthetünk be a gombák világába, s ismerkedhetünk meg a gombahatározás fortélyaival.

Előző sztori

Bűnmegelőzési rendezvényeket tartottak az idősek biztonságáért

Következő sztori

Több mint 30 nyugdíjas egyesület osztozott 5 millión