Hírzóna

Finn módszerrel ellenőriztek Vásárhelyen

Finn módszerrel ellenőriztek Vásárhelyen

2017. október 18., szerda
Finn módszerrel ellenőriztek Vásárhelyen

A hódmezővásárhelyi rendőrök több mint 800 gépkocsivezetőt ellenőriztek a városban tartott kétnapos közlekedésrendészeti akció során - írja a police.hu.

Az október 16-i és október 17-i fokozott ellenőrzés elsődleges célja az ittas sofőrök kiszűrése volt. A „finn módszer” lényege, hogy meghatározott útszakaszon a járőrök minden áthaladó járművet megállítanak és alkoholteszteres ellenőrzést végeznek a vezetővel szemben. Amennyiben a sofőr nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek. A rendőrök a kétnapos akcióban több mint 800 esetben alkalmaztak alkoholtesztert, amelyből 3 alkalommal a műszer pozitív értéket mutatott. Ezekben az esetekben a gépkocsivezetőkkel szemben büntetőeljárás indult. Az ellenőrzés kiterjedt továbbá a megengedett legnagyobb sebességre, a passzív biztonsági eszközök használatára és a járművek műszaki érvényességére vonatkozó szabályok betartására is. A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek! A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat! Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló! Nemcsak az ittas járművezetés kockázatos, hanem olyan gépkocsiban utazni is, amelyet láthatóan ittas személy vezet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.