Közélet

Fidesz: Gyurcsány még a meddősséget is politikai csatározásra használja

Fidesz: Gyurcsány még a meddősséget is politikai csatározásra használja

2017. október 11., szerda
Fidesz: Gyurcsány még a meddősséget is politikai csatározásra használja

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök még a meddősséget is politikai csatározásra és üzleti haszonszerzésre használja.

A nagyobbik kormánypárt MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében

Ráczné Földi Judit

DK-elnökségi tag nyilatkozatára reagált, aki szerint a kormány és a Fidesz ismét átveri a meddő párokat, mert a lombikbébiprogramról szóló kormányhatározat szerint a többlettámogatásból megvalósuló hatezer lombikbébi-kezelést kizárólag az állami tulajdonban lévő intézetek végezhetik. A Fidesz azt írta: szomorú, hogy Gyurcsány még a meddőséget is politikai csatározásra használja, miközben a Gyurcsány-kormány segítség nélkül hagyta a meddőséggel küzdő párokat, és őket is üzleti haszonszerzésre akarja használni, ahogy általában az egészségügyet. Közölték: a polgári kormány szeretne minden segítséget megadni a meddőséggel küzdő pároknak a gyermekáldáshoz, ezért kibővítik a tb által finanszírozott lombikprogram-eljárások számát, növelik a gyógyszertámogatást, és több kórházban is lesz ilyen célú fejlesztés. Úgy fogalmaztak: "szeretnénk, ha nemcsak drága magánkezeléseken, hanem az állami egészségügyben is lehetőség lenne az ilyen segítségre. Bízunk benne, hogy a kormány által a közelmúltban bejelentett pozitív változásokkal egye több gyermekváró párból lesz boldog édesanya és édesapa".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.