Fidesz: az ellenzék csak becsapni és sértegetni tudja az időseket

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ellenzék csak becsapni és sértegetni tudja az időseket – közölte a Fidesz-frakció az Idősek világnapja alkalmából vasárnap.

A Fidesz-frakció közleménye szerint az ember azt gondolná, hogy az idősek megbecsülése, tisztelete nem lehet kérdés, de sajnos az elmúlt időszakban azt látják, hogy ez mégsem így van. Az ellenzék csak becsapni és sértegetni tudja az időseket – fogalmaznak. A baloldalon ma is ugyanazok osztozkodnak, akik kormányzásuk alatt elvettek az idősektől egy havi nyugdíjat. Hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelték a gáz árát és duplájára az élelmiszerek áfáját. Az pedig különösen megdöbbentő, hogy ma már az ellenzék a nyugdíjasok sértegetéséig is elmegy. Vona Gábor megengedhetetlen stílusban beszélt a nyugdíjasokról, a Jobbik alelnöke és frakcióvezetője a napokban pedig már egy elhunyt nyugdíjas nőn gúnyolódott – írják.

A Fidesz-frakció közleményében hangsúlyozza: a nyugdíjasok a kormánypártokra számíthatnak. A nyugdíjak értékét 2010 óta megőrizzük, a rezsicsökkentéssel és a legfontosabb élelmiszerek áfájának emelésével több pénzt hagytunk a nyugdíjasoknál, és az idősek biztosak lehetnek benne, hogy ezután is mindent meg fogunk tenni, hogy biztonságosabbnak és kicsit könnyebbnek érezzék a mindennapokat – írja a Fidesz-frakció közleményében.

Az MSZP megalázta a nyugdíjasokat, az utolsó MSZP-kormány egyhavi nyugdíjat vett el a nyugdíjasoktól, drasztikusan megemelte a rezsiköltségeket, és ez súlyosan érintette a nyugdíjas háztartásokat – közölte a Fidesz vasárnap Korózs Lajos szocialista szakpolitikus nyilatkozatára reagálva. Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista alelnöke az idősek világnapja alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy javasolják az egységesen 120 ezer forintos 13. havi nyugdíj bevezetését. A Fidesz közleményében kiemelte, az a Botka László ígér 13. havi nyugdíjat, aki a parlamentben 2009-ben maga is megszavazta az egyhavi nyugdíj elvételét az idős emberektől.

Előző sztori

Madách-konferencia vásárhelyi előadókkal + FOTÓK

Következő sztori

Katonazenekar adott koncertet a Szent Gellért Fesztiválon + FOTÓK